Una parròquia plena de flors i de colors

L’esdeveniment ‘Andorra la Vella en flor’ tindrà lloc entre l’1 i el 12 de juliol

Presentació de l'esdeveniment, ahir a la Creu Grossa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra la Vella en flor. Aquest és el nom de la iniciativa que transformarà la parròquia entre l’1 i el 12 de juliol, període durant el qual s’instal·laran 14 estructures florals de gran format a diversos punts emblemàtics com a atractiu turístic. Una d’aquestes, però, quedarà de manera permanent a la Creu Grossa, a la part alta de l’avinguda Meritxell. Es tracta d’una instal·lació del tipus jardí vertical de set metres d’amplada i tres d’altura formada per les lletres Andorra la Vella, que té vocació d’esdevenir una de les instantànies imprescindibles dels turistes durant la visita a la capital, i alhora un nou reclam per accedir a la part alta de l’eix comercial i el centre històric.

La voluntat del comú és que la nova iniciativa es consolidi com una cita anual imprescindible, tal com ho és el Poblet de Nadal. Així ho va indicar la cònsol major, Conxita Marsol, que va presentar l’esdeveniment juntament amb la consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius, Meritxell López. En aquest sentit, per a l’edició del 2023 ja es treballa per avançar-ho unes setmanes perquè coincideixi amb una època de menor afluència turística i l’Andorra la Vella en flor actuï com un revulsiu. “Volem atraure visitants de tot el país, com passa amb el Poblet de Nadal”.

López va explicar que a banda de l’escultura floral Andorra la Vella hi haurà tres instal·lacions de gran format creades per un artista floral de renom internacional i membre de l’escola de paisatgisme de Barcelona, Daniel Santamaria, inspirades en els colors de l’arc de Sant Martí. Estaran col·locades a la façana de casa comuna, a la plaça de la Rotonda i al llarg de l’avinguda Tarragona, una de les portes d’entrada a la capital. Un altre dels elements destacats serà la col·locació d’un sostre floral ornamental a l’avinguda Meritxell, similar al del carrer Callaueta, que romandrà instal·lat durant tot l’estiu i que també oferirà ombra a la part més assolellada de l’eix comercial.

Finalment, cal destacar que s’oferiran visites teatralitzades per a grups. “Són un format que funciona bé”, va afirmar la consellera López.

tracking