El comú inicia els treballs de consolidació del colomer de Cotxa

La corporació treballa en un pla integral pel conjunt històric de les Bons

El colomer de Cotxa.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Cultura i Esports, el comú d’Encamp i la propietat del colomer de Cotxa van iniciar ahir els treballs per consolidar l’estructura del colomer de Cotxa, situat a la part alta del nucli històric de les Bons, a la parròquia d’Encamp.

El colomer de Cotxa és un bé immoble inscrit a l’inventari general del patrimoni cultural i també consta al catàleg comunal d’edificis, espais i elements d’interès històric, monumental i cultural en la categoria de bé cultural parroquial.

El de Cotxa és un colomer destacat entre l’arquitectura vernacular del país, tant per la seva antiguitat, datat d’època moderna, com per la singularitat del bé immoble, així com per la tipologia a la qual pertany, la de colomer de torre.

El comú d’Encamp, amb l’objectiu de posar en valor el nucli de les Bons, tal com està fent amb la resta de nuclis tradicionals, treballa en la creació d’un pla integral que afavoreixi la visió del conjunt històric de les Bons. I és en aquesta línia que en col·laboració amb el Departament de Patrimoni Cultural, es proposen i recolzen projectes de conservació en aquest conjunt històric.

La propietat del colomer de Cotxa té interès a rehabilitar i conservar el colomer aplicant les mesures de restauració i de conservació necessàries per mantenir l’estructura i els valors de l’immoble. Per aquest motiu el ministeri de Cultura i Esports i el comú d’Encamp estan disposats a col·laborar en la consolidació i rehabilitació d’aquest bé immoble singular, a fi que se’n preservin els valors patrimonials en la forma més original possible.

tracking