x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

El comú millora els camins de la parròquia i l'accés a la vall d'Enclar

El comú millora els camins de la parròquia i l’accés a la vall d’Enclar
L'accés a la vall d'Enclar.

L'accés a la vall d'Enclar.

L'accés a la vall d'Enclar.

COMÚ D'ANDORRA LA VELLA / TONY LARA
Actualitzada 17/06/2022 a les 12:38
El comú d’Andorra la Vella iniciarà la temporada d’estiu, que arrencarà el 6 de juliol vinent, amb un programa d’onze visites diferents per als turistes i millores en l’entrada i els camins de la vall d’Enclar.

D’aquesta manera, el conseller de Patrimoni Natural, Gerard Menardia, va informar que s’ha embellit la zona d’accés a la vall i s’hi han incorporat elements nous per fer “més atractiva i fàcil” l’entrada. A més, el comú ha fet treballs al camí de la Llisada, que havia quedat afectat per una esllavissada, i hi ha instal·lat cadenes i escales noves per facilitar-ne la visita, així com nova senyalització.

D’altra banda, i segons van apuntar fonts comunals, a la zona de la cascada s’hi faran actuacions puntuals, com ara col·locar un punt per poder-se fer selfies. La intervenció vol millorar l’atractiu turístic del paratge.

A més, la corporació va anunciar que establirà una ruta circular a la zona, que començarà tant des del carrer dels Barrers com des del carrer Major de Santa Coloma. Una altra de les actuacions d’embelliment que el comú farà en els propers mesos és l’adequació del camí d’accés a l’església de Santa Coloma amb pedra seca per integrar-lo estèticament a l’entorn.

Amb l’objectiu de “potenciar la riquesa del patrimoni cultural i natural”, aquest any el comú oferirà novament visites guiades a la natura. Una de les activitats més destacades és una sessió de ioga a la Font del Cuc i a la Font del Ferro, però també cal remarcar els itineraris per la vall d’Enclar i la visita als miradors de l’Obaga.
Com a novetat, el programa d’activitats per a aquesta temporada d’estiu també inclou visites teatralitzades. Davant la bona acollida de l’any passat, es mantenen l’activitat de ser apicultor per un dia (l’activitat es fa a Santa Coloma, ben a prop de la Torre dels Russos, i es combina amb una visita guiada pel centre històric) i les visites La Santa, el Rusc i el Comte i Anton Fiter i Rossell espera una visita. Com a novetat, s’estrena la visita Les veïnes del barri antic per mostrar el centre històric d’Andorra la Vella de la mà de tres veïnes vingudes dels anys setanta.


El comú ha editat un plànol de camins amb 18 rutes marcades amb la distància, temps mitjans de recorregut i punts d’interès, a més d’una guia turística específica de Santa Coloma.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts