x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

La Massana, plena d'esport

El festisport ha arribat per quedar-se com a cita anual de l’esport a la parròquia massanenca. Busca donar visibilitat als clubs i federacions del país, així com als esports minoritaris.
Durant tot el cap de setmana, la Massana acull esdeveniments esportius.

Durant tot el cap de setmana, la Massana acull esdeveniments esportius.

Durant tot el cap de setmana, la Massana acull esdeveniments esportius.

COMÚ LA MASSANA
Actualitzada 12/06/2022 a les 11:05
Hoquei, esgrima, zumba, tenis taula i fins a una vintena d’esports més van inundar ahir la Massana. La parròquia va arrancar, per primer any, la que s’ha de convertir en una cita anual de l’esport, el FestiSport. I ho va fer “amb molta il·lusió”, com va manifestar la cònsol major de la parròquia, Olga Molné, des de la plaça de les Fontetes.

L’esdeveniment, que va donar el tret de sortida ahir i que s’allargarà fins a les set de la tarda d’aquest diumenge, té per objectiu donar a conèixer a petits, joves i grans els diferents esports que es practiquen a la parròquia. És, en paraules de Molné, “una festa inclusiva amb cabuda per a tothom, especialment els nens i nenes, perquè coneguin la varietat d’esports i es puguin inscriure en les activitats extraescolars de l’any que ve”.

El FestiSport també busca, com va manifestar el conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet, “donar visibilitat als clubs i federacions esportives del país, així com als esports minoritaris”. De fet, els participants van poder conèixer, per exemple, el golbol i l’escalada amb oclusió ocular, dos esports que poden practicar persones amb deficiència visual.

Durant l’acte inaugural a la plaça de les Fontetes es va batejar la mascota del FestiSport. Els alumnes de les escoles francesa, l’andorrana i la internacional de la Massana han estat treballant per escollir el nom més representatiu. Dentre les propostes, el nom guanyador va ser Esporti, proposat pels nens i nenes de l’Àgora. Molné i Poulet van entregar un xec de 500 euros per comprar material escolar als alumnes que van suggerir el nom guanyador.

Més vida al material esportiu
A banda de les activitats pròpiament esportives, els participants van tenir una cita al VideSport, un mercat de roba esportiva de segona mà. Més de deu paradetes ofereixen al llarg del cap de setmana productes que van des de les malles esportives fins a botes d’esquiar. Una bona oportunitat per donar una segona vida a aquells objectes oblidats al fons de l’armari, posant un granet de sorra al medi ambient.


LOCALITZACIONS


Plaça de les fontetes

La trobada de ciclisme i running va sortir des de la plaça de les Fontetes, que acull el mercat de roba esportiva de segona mà, el VideSport.

Plaça de l’església
La plaça de l’Església es va convertir en el punt d’escalada. Un rocòdrom de 7 metres d’alçada i 2 vies va permetre als curiosos provar aquest esport.

Prat Gran
Al Prat Gran, els participants van poder conèixer el golbal, un esport paralímpic. Es va celebrar un partit a càrrec d’Accessible Sport Andorra.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts