TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Paisatge de la vall del Madriu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú va aprovar ahir una ordinació que prohibeix l’accés rodat al territori de la parròquia a la vall del Madriu-Perafita-Claror. L’ordinació reguladora de l’accés motoritzat al medi natural del 2012, en una disposició transitòria, no permetia la circulació de cap vehicle motoritzat en tota la zona del bé declarat d’interès cultural en la classificació de paisatge cultural en espera d’una regulació posterior. Vista la necessitat de disposar d’una normativa clara i concisa amb relació a la protecció de la vall, el comú ha impulsat ara aquest text, que prohibeix l’accés i la circulació a aquest territori de vehicles rodats, siguin o no motoritzats. L’ordinació preveu sancions de 150 euros. Els infractors reincidents hauran d’abonar el doble d’aquesta quantitat.

Cal recordar que la prohibició de l’accés rodat a tota la vall no està inclosa al pla de gestió, per això és necessari adoptar nova normativa. La prohibició de l’accés rodat és un dels punts principals de l’ordinació reguladora de la vall negociada entre els quatre comuns i que ara la cònsol major, Rosa Gili, s’oposa a aprovar amb l’argument que s’excedeix en l’atribució de competències i funcions a la comissió de gestió de la vall, formada pels comuns d’Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

L’ordinació aprovada ahir s’emmarca en el pla de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror, que preveu la possibilitat d’organitzar accions conjuntes i no conjuntes en aquest lloc, i la Convenció de la Unesco sobre la protecció del patrimoni mundial, cultural i natural del 1972, segons fonts de la corporació escaldenca.

tracking