x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Escaldes-Engordany

Gili només ha aprovat a temps dues de deu liquidacions de comptes

Els tancaments del segon i tercer trimestres del 2021 són els únics que s’han entregat dins del termini legal
Façana del comú d'Escaldes-Engordany.

Façana del comú d'Escaldes-Engordany.

Façana del comú d'Escaldes-Engordany.

Fernando Galindo
Actualitzada 28/05/2022 a les 11:30
L’actual majoria al comú d’Escaldes-Engordany només ha aprovat dins el termini establert per la llei dues de les deu liquidacions de comptes –vuit de trimestrals i dues d’anuals– que ha hagut de presentar fins ara. Si s’analitza el període que va de la victòria de Rosa Gili en les eleccions comunals de desembre del 2019 al primer trimestre d’aquest any, s’observa que les dues úniques liquidacions que s’han sotmès a votació en consell de comú “dintre del trimestre següent”, tal com fixa l’article 98 de la Llei de finances comunals, són les corresponents al segon i tercer trimestres del 2021. La primera va aprovar-se el 27 de setembre i la segona, el 31 de desembre, un dia abans que acabés el període permès per la llei, tal com recullen les actes dels consells de comú celebrats en aquestes dues dates de l’any passat.

Malgrat la manca general de puntualitat de l’equip de govern a l’hora de trametre al ple del consell la informació financera de la corporació, el ritme de presentació dels comptes ha millorat respecte del primer any i mig de mandat de Gili. Durant aquest període, marcat per l’absència d’un cap de Finances comunal i per la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia, la majoria no va informar la minoria de l’estat dels comptes. De fet, no va ser fins al 19 de maig del 2021 que el tancament dels comptes del primer, segon i tercer trimestres del 2020 va sotmetre’s a votació en un consell de comú molt tens, marcat pel to agressiu dels retrets que van intercanviar els dos grups comunals. Feia gairebé un any que havia acabat el període legal per entregar la memòria de la primera d’aquestes liquidacions i la minoria havia escalfat els ànims amb una petita campanya de rodes de premsa i articles als mitjans de comunicació en què denunciava que Gili estava incomplint la llei.

La majoria va aprofitar l’arribada del cap de Finances, el juliol de l’any passat, per posar al dia els comptes de la corporació. El 27 d’aquell mes el ple del comú va aprovar, de cop, la liquidació del quart trimestre del 2020, de tot l’any 2020 i del primer trimestre del 2021.

El tancament dels comptes del quart trimestre del 2021 va aprovar-se el 4 d’abril passat, una data que excedeix de poc el termini legal, que concloïa el 31 de març. La liquidació anual del 2021 encara no s’ha sotmès a votació en consell de comú. En aquest cas, el període que estableix la llei també va acabar fa un parell de mesos.
 
L'ODISSEA PER COBRIR UN PERFIL IMPRESCINDIBLE
L’absència, durant més d’un any mig, de la figura del cap de Finances comunal ha estat el factor que ha condicionat més el comú a l’hora de posar al dia els comptes de la corporació i posar-los a l’abast de la minoria i el conjunt dels ciutadans. Fins que aquest professional no va incorporar-se a l’equip del comú, la qüestió va polititzar-se i va provocar enfrontaments verbals entre els grups de la majoria i la minoria en pràcticament cada sessió de consell de comú.


El funcionari que ocupava el càrrec abans que Gili assumís el mandat va traslladar-se a un altre comú i va deixar l’actual cònsol major sense un dels treballadors més importants de què diposa una corporació comunal. La vacant que va deixar aquesta persona es va intentar cobrir a l’inici del mandat amb un edicte intern que es va veure aturat amb la pandèmia, i quan es va reprendre les dues persones que s’hi van presentar no van complir els requisits exigits. És per aquesta raó que més endavant va convocar-se un edicte extern, el qual va permetre seleccionar el perfil adequat per al càrrec.
  • #9 Carme
    (28/05/22 17:07)

    Algú ha fet un estudi dels altres comuns? Perquè a mi em consta que són un quants els que no presenten els tancamet de comptes quan toca. Srs. periodistes, una mica més d'imparcialitat, sempre ataqueu al mateix comú i només publiqueu els comentaris que us interessen. Quina casualitat que tots siguin en contra de la Sra. Gili.

    Respondre
  • #8 Falsetat
    (28/05/22 15:20)

    Amb la cara paga. Somriure més fals, q un duro sevillano.

    Respondre
  • #7 Josep
    (28/05/22 11:04)

    Es igual, no son per ella les lleis, quina peça tenim al comu...

    Respondre
  • #6 Inici
    (28/05/22 10:37)

    I això només és l inici, algun dia sortirà tema dels edictes de personal que curiosament semblaría que no segueixen estrictament amb la llei de contractació, també es veurà que ha incrementat els assessors… i anirem descubrin la hipocresia d'aquesta consol.

    Respondre
  • #5 Jordi
    (28/05/22 10:24)

    Aneu donant lliçons als altres aneu...us estranya que ningú us faci cas, normal no feu res bé...podrieu plegar abans d'hora, farieu un favor a la parròquia trista i abandonada que esteu deixant

    Respondre
  • #4 Papallona
    (28/05/22 10:13)

    Els qui volieu un canvi...Aquí ho teniu!

    Respondre
  • #3 Desastre
    (28/05/22 09:41)

    Quin desastre més desastre. Mai m'hauria imaginat tant desastre.

    Respondre
  • #2 pitjor de la historia
    (28/05/22 09:08)

    Pitjor consol de la historia amb diferencia. Com la sindica pitjor sindica de la historia. Despres diuen que les dones son millors que els homes JAJAJA

    Respondre
  • #1 Vergonya
    (28/05/22 07:27)

    La gili fa el que vol desde el primer dia . I no respecta res. Es un autèntic desatre ella que predicava amb l exemple de com es tenien que fer les coses al Consell. Mireu ara! Vergonya

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts