El comú compra per 900.000 euros un terreny per a un pàrquing a Arinsal

El nou equipament comptarà amb 30 places i una zona reservada per a residents

Sessió de comú a la Massana.COMÚ DE L A MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú de la Massana va aprovar ahir al matí destinar 900.000 euros a la compra d’un terreny a la zona de Pobladó, a Arinsal, per a la construcció d’un nou aparcament que comptarà amb 30 places per a vehicles. L’espai, que funcionarà amb barrera i, per tant, els usuaris hauran de pagar tiquet, disposarà d’una zona per a residents. La cònsol major de la parròquia, Olga Molné, va explicar que l’objectiu d’aquesta acció és posar fi a la problemàtica històrica d’aparcament, una necessitat que havien manifestat els veïns de la zona en diverses ocasions. “Intentarem donar resposta, també, als clients dels establiments comercials”, va manifestar. En aquest sentit, el comú ha decidit apostar per aquesta infraestructura davant la impossibilitat d’habilitar un carril de zona blava a la carretera ja que, segons la cònsol, les dimensions no ho permetien. A més, Molné també va explicar que el nou aparcament, que es troba exactament al Mas de Ribafeta, és de 919 metres quadrats. Actualment a la zona hi ha un altre aparcament però amb un terreny de lloguer, amb revisió del contracte anual, fet que no permetia garantir les facilitats d’aparcament. “Vam fer un sorteig per a les places però hi havia més demanda que oferta”, va relatar Molné. “Per això, amb l’equip polític vam buscar un altre terreny per complementar i donar resposta a aquest requeriment. És una zona que està en creixement en la qual s’havia d’actuar”, va afegir.

Un altre punt que es va aprovar durant la sessió de comú celebrada ahir és el projecte sobre la reforma de la casa pairal. En aquest cas, els treballs –que començaran aquest estiu i tindran una durada de quatre mesos– ja s’han adjudicat per un import de 210.470 euros pel que fa a la part constructiva i 78.052 euros pel que fa a la climatització i altres instal·lacions. La consellera de l’àrea Social, Francesca Guerrero va afirmar que “amb aquesta reforma pretenem que la gent gran se senti més còmoda i tingui més opcions per fer activitats”. En relació amb aquest tema va puntualitzar que es milloraran aspectes com la il·luminació, el condicionament de l’espai o els mateixos serveis.

Mentrestant, les activitats es traslladaran a l’edifici dels Arcs amb l’objectiu de no aturar les activitats durant els mesos d’estiu.

tracking