El comú instal·larà dotze càmeres a la zona d'oci nocturn del Pas de la Casa

El comú ha tret a concurs la instal·lació de dotze càmeres de seguretat a les zones amb més presència de locals d’oci nocturn

Un cotxe de policia al Pas de la Casa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d’Encamp va donar llum verd ahir a iniciar la licitació per al subministrament i instal·lació del sistema de videovigilància al Pas de la Casa. Es col·locaran 12 càmeres de seguretat destinades a vigilar activitats incíviques als carrers amb més locals d’oci nocturn. L’objectiu és identificar les persones que no tinguin actituds adequades a la convivència de la zona i prevenir l’incivisme.

La cònsol major, Laura Mas, va explicar que “aquesta va ser una de les darreres propostes presentades al Consell Econòmic i Social del Pas de la Casa per tal de millorar, entre altres temes d’incivisme, la gestió de la recollida d’escombraries”. La cònsol també va recordar que aquesta decisió forma part d’un compromís adquirit a la taula d’oci nocturn per tal d’evitar aldarulls i molèsties als veïns i fer compatible l’oci nocturn amb el descans dels veïns.

En el consell de comú també es van presentar els comptes del primer trimestre del 2022, en els quals es va informar d’un superàvit d’1,6 milions d’euros i d’un endeutament que es troba al 74% dels ingressos. Sobre l’endeutament, David Rios, del Partit Socialdemòcrata (PS), va comentar que estan preocupats que estigui al 74%, ja que falten molts projectes per adjudicar que poden fer que creixi fins al 150%, quan el Tribunal de Comptes pot començar a intervenir. En la mateixa línia es va pronunciar Ester Vidal, d’Agrupament Encampadà. “Ens preocupa el pla d’activació de les Pardines i Engolasters i l’altra qüestió és el que pot passar amb el camp de futbol”, va declarar. Respecte a aquest tema, la cònsol major va assegurar que “si el comú no estigués preparat per assumir els projectes en els quals s’està treballant no els tiraríem endavant”.

Sobre la prohibició de passar amb animals pel passeig de Mojácar, Ester Vidal va comentar que els sap greu que molta gent que viu a les Bons no pugui passar amb un animal per culpa d’uns incívics. “No estem d’acord que es prohibeixi l’accés a un espai públic”, va afirmar. La cònsol major va remarcar que s’han endurit les sancions per incivisme amb animals i va assegurar que les campanyes de sensibilització han funcionat.

MÉS

-Obres a les Pardines

S’ha aprovat l’adjudicació dels treballs per restaurar una esllavissada al camí de servei de les Pardines a la Plana. Costarà 286.000 euros.

-Eficiència energètica

Es canviarà l’aïllament de la façana del comú, es comencen a introduir els leds a l’enllumenat i es canvia el sistema de producció de calor i fred.

tracking