Vall protegida

Astrié afirma que no s'adaptarà l'ordinació del Madriu a les demandes d'Escaldes

Gili ha demanat aquest matí a la resta de comuns que no bloquegin la regulació del Madriu

El cònsol menor, David Astrié, en la sessió de comú d'aquesta tardaComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol menor d'Andorra la Vella, David Astrié, ha remarcat avui a la tarda en declaracions a la premsa després del consell de comú que "l'ordinació reguladora de la vall del Madriu-Perfita-Claror ja està feta" i ha afirmat que els comuns d'Encamp, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria no estan d'acord a modificar-la, tal com exigeix el comú d'Escaldes-Engordany, propietari del 80% dels terrenys de la vall.

Astrié ha respost a la petició de la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, i ha indicat que abans que manifestés les seves discrepàncies amb alguns detalls del text de l'ordinació "es va donar temps a la nova corporació d'Escaldes-Engordany" perquè hi fes "noves puntualitzacions", que la resta de comuns van acceptar.

Reclamació de Gili

La consol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha tornat a demanar a la resta de parròquies que formen part de la comissió de gestió de la vall del Madriu-Perefita-Claror aquest matí a la presentació de la nova ruta Macarulla, al llac d’Engolasters, que no bloquegin la revisió de l’ordinació de la vall. "Escaldes ha fet els deures", ha recordat Gili. Fa un mes i mig que els comuns d’Encamp, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria van rebre les alegacions per part d’Escaldes. "Estem parlant de serrells", ha assegurat la consol major d’Escaldes que ha recordat que "l’única parròquia que en essència té territori propi a la vall del Madriu és Escaldes".

Presentació d’una nova ruta

Gili ha fet aquestes declaracions en la presentació de la nova ruta de Macarulla, pensada per a infants i que vol posar en valor "la natura d’Escaldes" ha destacat Gili. "És un itinerari per families que permetrà incentivar dels bons hàbits i gaudir de la muntanya", ha reiterat.

Rosa Gili en una trobada sobre el Madriu a Encamp

tracking