Cultura

Pintures mural per recuperar la memòria d'Encamp

Samantha Bosque embellirà portes i façanes del nucli de la Mosquera

Pintura mural de Samantha Bosque per embellir la MosqueraComú Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp ha posat en marxa un projecte per embellir zones de la parròquia amb imatges que serveixen per recuperar la memòria històrica. La iniciativa es concretarà en pintures murals que Samantha Bosque farà a les portes i façanes de diferents cases del nucli de la Mosquera dels veïns que han acceptat participar en la iniciativa que es considera serà "un nou atractiu per Encamp".

L'artista pintarà una desena de murals inspirats en fotografies antigues "que reflectiran la vida i la història real dels diferents emplaçaments on s'ubicaran", segons ha indicat el tècnic comunal i divulgador cultural Robert Lizarte en la presentació del projecte aquest matí. El conseller de Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha destacat que l'embelliment servirà "per posar en valor el patrimoni, recuperar la memòria històrica i fer-ho de forma atractiva per als veïns i visitants a través de l'art". El comú recalca que la decoració eliminarà les "pintades d'actes incívics que actualment embruten i malmeten la imatge de la parròquia".

Samantha Bosque ja va pintar el mural que decora la plaça de Sant Miquel i farà el treball dissenyat a la Mosquera en uns dos mesos. La inversió d'aquest embelliment és de 10.000 euros.

tracking