Millores en l'accés al parc natural del Comapedrosa

El comú revesteix la façana del dic de la porta d’entrada amb fusta

Nova entrada al parc natural del Comapedrosa.COMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana va presentar ahir al matí els treballs d’embelliment i de millora de l’accés al parc natural del Comapedrosa. Un dels elements que hi destaca és el revestiment de la façana del dic amb làmines de fusta, “a sobre del qual hi ha el nom de l’espai protegit amb un sistema d’encunyament que va canviant amb les ombres al llarg del dia i que a la nit s’il·lumina amb un sistema de llums de baix consum”, va apuntar ahir el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del comú, Sergi Gueimonde.

A més, el comú hi ha col·locat unes làmines uns metres abans del dic, de forma vertical, que segueixen la ruta d’accés al parc per acompanyar el visitant fins a l’accés principal. Gueimonde va remarcar que amb la nova porta d’entrada “queda solucionada la problemàtica d’orientació amb què es trobaven els visitants”.

Un dels objectius del comú és que l’accés principal al parc es faci a través del riu Pollós. Gueimonde va informar que aviat licitaran les obres de l’antic camí de les Carboneres, que enllaçaran aquesta via d’entrada amb la zona d’Aigües Juntes.

Així, la pista forestal quedarà destinada al pas dels serveis. “Pensem que serà molt més agradable per als visitants començar l’excursió per la zona del riu Pollós i enllaçar amb les Carboneres, un camí que existeix, però que en aquests moments no és transitable ni accessible”, va explicar el conseller. Els treballs permetran recuperar el camí i salvar els trams amb precipici amb la instal·lació de dues passarel·les.

També hi haurà canvis en l’accés al circuit interpretatiu del Comapedrosa, una ruta de baixa intensitat que permet conèixer els diferents elements del parc d’una forma fàcil, amb panells explicatius de les flora, fauna i geomorfologia. Enguany s’ha eliminat una part del circuit que es feia dins la pista de les Marrades, fent un bucle per l’interior del bosc, una ruta molt més agradable per la qual es poden observar diferents treballs de pedra seca, a més de les espècies vegetals.

El conseller va explicar altres millores amb què es trobaran els visitants de l’espai protegit, com la renovació del berenador i el condicionament d’un nou aparcament amb una cinquantena de places i amb un sistema de vigilància just després del dic.

tracking