La nova deixalleria estarà en servei a mitjan any vinent

El comú calcula que el concurs públic es publicarà d’aquí a un mes i mig i que les obres puguin començar a final d’any

El ministre Filloy i el cònsol major lauredià, Josep Majoral, signant l'acord.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria espera que la deixalleria quedi enllestida a mitjan 2023. Així ho va assegurar el cònsol major, Josep Majoral, en la signatura d’un conveni que permet al comú utilitzar un terreny que “facilita l’accés a la parcel·la on es porta a terme la construcció de la nova deixalleria i n’abarateix el cost”. L’equipament estarà a tocar de la carretera CG-1, entre la Margineda i Sant Julià.

Víctor Filloy, ministre de Territori i Habitatge, va comentar sobre el conveni que “hem pogut col·laborar amb el comú perquè d’ençà que va baixar la munta­nya de la Portalada la deixalleria va quedar inutilitzada i, per tant, és una necessitat que s’ha de cobrir per als lauredians”. El Govern fa més de 30 anys va rebre de manera onerosa un terreny que és limítrof amb la cessió urbanística del comú. Per aquesta raó s’ha hagut de firmar aquest conveni. “Cedim part del terreny per garantir que els vehicles puguin fer adequadament les maniobres”, va explicar el ministre.

TERMINIS DE L’OBRA

El govern comunal espera poder obrir el concurs públic per a la concessió de la construcció, explotació i gestió de la deixalleria d’aquí a un mes i mig i que les obres comencin a final d’any. “Estem treballant en els plecs, que tindrem llestos d’aquí a un mes i mig, i a partir d’aquí s’obrirà el concurs públic”, va dir Majoral. Es calcula que la construcció d’aquesta infraestructura pot durar prop de mig any.

Actualment, l’antiga deixalleria està inutilitzada. “Els informes tècnics que tenim ens diuen que no pot estar ocupada de manera permanent i no és útil per a les funcions de magatzem i deixalleria”, va assenyalar Majoral. “Estem llogant diversos magatzems per fer-ne les funcions”, va afegir. Per aquesta raó, va assegurar que és obligació del comú construir una deixalleria i un magatzem amb unes instal·lacions adequades.

La construcció de la deixalleria i el magatzem forma part de l’habilitació d’un espai amb par­cel·les de titularitat comunal, del Govern i també privades. Encara no hi ha propostes d’iniciatives particulars, però segons el cònsol major de Sant Julià es preveu que s’hi puguin construir magatzems i no es contempla la construcció d’habitatges.

UNA ESLLAVISSADA VA DANYAR L'EQUIPAMENT

L’esllavissada a la Portalada l’estiu del 2018 va danyar les instal·lacions de l’antiga deixalleria, que ja no són útils per a la seva funció. El comú està llogant diversos magatzems per fer les funcions mentre no es construeix el nou equipament. La depuració de responsabilitats de l’esllavissada és a la Batllia i tant el Govern com el comú esperen la resolució. El ministre Víctor Filloy va explicar que la zona està monitorada amb un sensor d’infrarojos perquè encara està viva, però està totalment estabilitzada.

tracking