L'abocador de Beixalís tanca

Uns 180 camions van a descarregar terres i runa a l’equipament cada dia

L'abocador de Beixalís tancaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major, Olga Molné, va anunciar ahir al matí en consell de comú que l’abocador de terres i runes de Beixalís, obert des del 2007, tancarà el segon trimestre d’aquest any. Molné va explicar que en els últims 12 mesos els abocaments han augmentat “exponencialment”, ja que s’ha assolit la xifra de 180 camions diaris que van a descarregar-hi.

Per la seva part, la cònsol menor, Eva Sansa, va afegir que el comú no ha previst obrir un altre abocador, tot i que un estudi encarregat per la corporació conclou que seria viable fer-ne un altre prop de l’actual. El comú ha descartat aquesta opció arran de les queixes dels veïns d’Anyós i l’Aldosa pel pas dels camions de runa per una carretera amb una alta densitat de vehicles.

Preguntada per l’abocador, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va afirmar: “És una competència que recau en els comuns, de nosaltres depèn l’autorització i control. Ells ara han de treballar per posar un altre abocador de terres a disposició del país. Encara hi ha dos abocadors, a l’estiu el de Maià i tot l’any el de Sant Julia. No és una crisi, tenim prou temps per oferir una sortida als residus, però és necessari disposar d’un abocador de terres.”

D’altra banda, en la sessió de consell van aprovar-se diversos compromisos de despesa inclosos en el pressupost, com són els lloguers dels terrenys dels aparcaments públics i parcs infantils (166.250 i 166.418 euros), la recollida selectiva de residus (526.818 euros), el manteniment de l’enllumenat públic (212.041 euros) i la subvenció a la llar d’infants causes pies (170.000 euros).

Vista de l'abocador.

tracking