El festival Hibernation preveu un impacte d'1,5 milions d'euros

El festival se celebrarà el 18 i 19 de març i l’organització ha venut unes 4.000 entrades, la meitat de l’aforament

L'organització preveu penjar el cartell de 'sold out'VISIT ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'organització del festival de música electrònica Hibernation preveu que l'esdeveniment tindrà un impacte econòmic d'un milió i mig d'euros al Pas de la Casa. El festival havia venut fins a la setmana passada 4.000 entrades, que suposa la meitat de l'aforament, segons va confirmar al Diari Richard Capdevila, discjòquei andorrà i membre de l'equip que ha muntat el festival. Hibernation tindrà lloc els propers 18 i 19 de març en dos escenaris, un per a les sessions diürnes i un altre per a les nocturnes, situats a més de 2.000 metres d'altitud.

La xifra d'1,5 milions d'euros no és un càlcul fet a la babalà. El DJ va detallar que l'equip d'Hibernation preveu que la majoria d'assistents al festival s'allotgin en hotels i apartaments turístics i consumeixin als restaurants i comerços del Pas de la Casa. Capdevila, conegut en el món de la música electrònica amb el nom artístic Richy Vuelcom, va detallar que, si es manté la tendència dels últims anys, entre el 15 i el 20% dels assistents seran andorrans, mentre que la resta "es repartiran entre francesos i espanyols". Com que la majoria seran estrangers i la vila fronterera "queda lluny" de la resta de zones urbanes del país, Capdevila va concloure que gairebé el 100% de la despesa que faran "es quedarà al Pas". A més, va afegir, "molta gent d'Andorra passarà el cap de setmana" a la vila "per no haver de tornar amb el cotxe a casa".

Un altre dels factors que, segons Capdevila, contribuirà a multiplicar l'impacte econòmic d'Hibernation en l'economia del Pas és l'abonament per als dos dies del festival que, per 153,70 euros, inclou un forfet per esquiar a les pistes de Grau Roig-el Pas de la Casa. "És una oferta que agrada. Ha tingut molta demanda en altres edicions. Aquest any hem millorat l'experiència amb una entrada que, a part de l'accés al festival i a les pistes, permetrà accedir al backstage i conèixer els artistes", va assegurar el punxadiscos. Aquest paquet es ven per 381,60 euros. L'entrada per a un dia es pot adquirir per 40 euros, mentre que l'abonament per al divendres i el dissabte en costa 75.

El DJ espera que en les properes setmanes s'acceleri la venda d'entrades. Tot i la millora de la situació epidemiològica, la incertesa sobre l'evolució de la pandèmia encara plana sobre el conjunt de la societat i especialment sobre el sector dels espectacles musicals, molt tocat per la crisi sanitària. "Fins ara encara teníem dubtes si el festival es podria fer", va admetre Capdevila. El músic està convençut que les festes de promoció de l'esdeveniment, que arrencaran "en els propers dies", serviran per penjar el cartell de sold out ben aviat.

Hibernation serà el punt de trobada dels millors DJ del món en els tres estils principals de l'electrònica: el house, el deep i el techno. L'estrella principal del festival serà el berlinès Paul Kalkbrenner. Amb més de mig milió de seguidors a Instagram i YouTube i més de dues dècades de carrera professional com a DJ i productor musical, Kalkbrenner ha estat cap de cartell en vuit ocasions del Tomorrowland, el festival que cada estiu i durant dues setmanes aplega milers d'apassionats de l'electrònica als afores del poble flamenc de Boom, a Bèlgica.

Dave Clarke, Kiko, NTO, Abstraal, Kittin, Tom Pooks i Joy Kiticonti completaran l'elenc de DJ internacionals que durant dos dies transformaran el Pas de la Casa en el centre de la música electrònica a Europa.

ELS DETALLS

-Dos escenaris

Les actuacions es faran en dos escenaris, un per a les sessions diürnes i un altre per a les nocturnes.

-Forfet i entrada

L’abonament per dos dies del festival inclou un forfet per esquiar a les pistes del Pas de la Casa-Grau Roig. El preu són 153,70 euros.

-El cap de cartell

El berlinès Paul Kalkbrenner serà el cap de cartell. Ho ha estat en diverses ocasions del popular festival d’electrònica Tomorrowland.

tracking