x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
residència per a gent gran

Un grup espanyol busca ubicació per obrir un geriàtric privat

La primera opció era l’hotel Casamanya, que quasi està descartat perquè hi aniran els ministeris de Medi Ambient i d’Agricultura
La façana de l'antic hotel Casamanya.

La façana de l'antic hotel Casamanya.

La façana de l'antic hotel Casamanya.

ARXIU
Actualitzada 30/01/2022 a les 11:03
L’empresa Avintia està treballant en la recerca d’un espai idoni per obrir una residència privada per a la tercera edat. El grup espanyol s’havia interessat fermament per l’hotel Casamanya com un lloc apropiat, per la seva situació i entorn i pel mateix immoble, al qual tenia pensat destinar uns 15 milions d’euros per a la remodelació i reconversió en un geriàtric.

Ara per ara hi ha canvi de plans i la parròquia d’Ordino queda en un segon terme després que s’hagi pràcticament decidit que a l’emblemàtic edifici s’instal·laran les dependències dels ministeris de Medi Ambient i d’Agricultura.

Avintia és un gegant dins del sector empresarial espanyol, especialment en la construcció. Una de les obres destacades on participa en l’actualitat és en el futur hotel que s'ubicarà a l'Estació Internacional de Canfranc, que s'espera que estigui en ús el desembre del 2022.

El grup aspirava a la concessió del Casamanya per a una residència de gent gran, però l’acord a què han arribat el Govern i el quart d’Ordino –que no està totalment tancat però sí pactat– és que l’edifici passarà a mans del Govern.

De fet, fa una setmana el quart va decidir, per àmplia majoria, acceptar la proposta i que l’antic hotel Casamanya segueixi sent un edifici públic. La proposta del Govern inclouria fer-se càrrec de les obres necessàries per condicionar l’espai i donar moviment i serveis a la parròquia a canvi de no pagar un lloguer. D’aquesta manera, es busca donar ús a un edifici d’interès nacional i de titularitat pública amb una inversió que també seria pública. La idea inicial, que encara s’ha de treballar, passaria per signar un conveni a tres a bandes. El quart posa l’edifici, el Govern es farà càrrec de les obres i el comú també ajudaria econòmicament. L’edifici, a més d’acollir el ministeri, també podria guardar un espai per a les dependències del quart i per al comú si ho cregués necessari. Sobre la taula hi havia altres dues propostes que van quedar fora. Una era la residència geriàtrica d’Avintia, per a la qual l’empresa tenia reservada una partida important. La tercera era una barreja, ubicant el geriàtric i els ministeris. Aquesta opció no era ben vista pel grup empresarial ni tampoc pels responsables del quart, que creuen que el centre geriàtric es pot instal·lar en qualsevol edifici que es pugui reformar, mentre que perquè el Govern faci una inversió cal que es tracti d’un edifici públic.

Unes declaracions del ministre Eric Jover van generar dubtes sobre el projecte, que més tard van ser precisats pel cap de Govern, Xavier Espot, que va donar per bona l’alternativa de Medi Ambient amb la prudència de recordar que no està tancat del tot. Més contundent ha estat Carles Enseñat a RNA, que va deixar clar que Medi Ambient acabarà finalment a l’hotel Casamanya.

Claus

1 Un edifici molt emblemàtic i sense cap ús
L'hotel Casamanya fa temps que està en desús i no hi havia forma de trobar un ús. El quart i el comú hi han treballat sense èxit fins al moment.


2 Fa una setmana es va aprovar una opció
Finalment dissabte de la setmana passada els membres del quart van aprovar la proposta del Govern, que passa per reubicar Medi Ambient i Agricultura.

3 Sorpresa per les paraules d'Eric Jover
Unes declaracions del ministre Jover van generar dubtes. Espot primer i Enseñat després les van matisar
Etiquetes
  • #1 Peis peis
    (30/01/22 12:11)

    Millor despesa publica del govern i comu - diners dels idiotes q paguen taxes - per posar alla un ministeri q ni genera res mes q papers...

    Enlloc de donar o vendre o el q sigui a una empresa privada q faci la seva inversio amb diners privats i no amb les nostres taxes


    Aixo o e falta de sentit comu... O son tots uns grans incompetents o es prevaricacio...

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts