La cessió al 0% per a edificis destinats al lloguer posarà al mercat 187 pisos

El cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, afirma que les obres començaran aquest any i estaran enllestides entre el 2024 i el 2025

La reducció de la cessió al 0% incentiva el mercat de lloguer.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’abril de l’any passat només era una promesa. Ara ja és una realitat. Des que la reducció al 0% de la cessió obligatòria per a la nova construcció destinada al lloguer va entrar en vigor fa nou mesos fins al 31 de desembre, el departament d’Obres Públiques i Urbanisme del comú va rebre la sol·licitud de dos projectes immobiliaris, els quals posaran al mercat de lloguer 187 pisos, segons va detallar ahir en declaracions a la premsa el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres. Les obres començaran aquest any i estaran enllestides entre el 2024 i el 2025.

El número dos de l’equip comunal es va mostrar convençut que l’eliminació del percentatge de cessió econòmica o de sòl per a les construccions destinades al lloguer farà possible que en els propers mesos entrin més sol·licituds de construcció al comú. “N’hi haurà més, però no en podem donar més detalls perquè encara s’estan tractant en reunions entre els tècnics del comú i els arquitectes”, va apuntar Rascagneres. La mesura romandrà en vigor com a mínim fins a l’octubre i el cònsol menor creu que això incentivarà els constructors a tirar endavant més promocions de pisos de lloguer.

Rascagneres també assegura que la posada d’aquests pisos al mercat de lloguer repercutirà a la baixa en el preu de l’habitatge. “L’eliminació de la cessió obligatòria suposa un estalvi de 45 euros per metre quadrat per als promotors. Això tindrà un efecte en el preu del lloguer”, va destacar el cònsol menor.

D’altra banda, la cònsol major, Laura Mas, va informar de diversos punts aprovats en les darreres juntes de govern, entre els quals la contractació de l’artista Samantha Bosque per a l’embelliment del nucli tradicional de la Mosquera, amb la creació de petits murals, en col·laboració amb els propietaris dels immobles de la zona i seguint amb l’estil de la façana de Casa Vilella. Els murals representaran diferents escenes quotidianes i tradicionals de la vida encampadana de principi del segle XX. Els treballs s’han adjudicat per un import de 10.045 euros i la previsió és que els murals es comencin a pintar pels volts de la primavera.

Segons Mas, l’acció es porta a terme “en una zona molt visitada pels turistes”, el nucli tradicional de la Mosquera, per la seva proximitat amb el Tremat i el Museu Casa Cristo, i per això s’ha optat per seguir amb la línia artística encetada amb el mural gegant de la plaça Sant Miquel i fer més atractiva i emblemàtica aquesta zona.

Més punts del ple

Funitel

La majoria i la minoria van votar a favor de fer una aportació per un valor de 880.000 euros a la societat Funitel.

Adjudicació

Tots els conseller van donar el vistiplau a l’adjudicació de la gestió dels equips de potabilització de les xarxes d’abastament d’aigua.

Subvencions

Les entitats socials i culturals de la parròquia rebran, en total, subvencions del comú per un valor de 81.000 euros.

tracking