PARRÒQUIES

Encamp posarà 187 pisos de lloguer al mercat

El comú embellirà el nucli de La Mosquera amb els murals de Samantha Bosque per un import de 10.045 euros

Consell de comú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A l’abril de l’any passat només era una promesa. Ara ja és una realitat. Des que la reducció al 0% de la cessió obligatòria per a la nova construcció destinada al lloguer va entrar en vigor a fa nou mesos i fins al 31 de desembre, el departament d’Obres Públiques i Urbanisme del comú va rebre la sol·licitud de dos projectes immobiliaris, els quals posaran al mercat de lloguer 187 pisos, segons ha detallat en declaracions a la premsa el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres.

Embelliment de la parròquia

El consell de comú també ha informat de la contractacióde l'artista Samantha Bosque per a l'embelliment del nucli tradicional de La Mosquera, amb la creació de petits murals, en col·laboració amb els propietaris dels immobles de la zona i seguint amb l'estil de la façana de Casa Viliella, per un import de 10.045 euros. Els murals representaran diferents escenes quotidianes i tradicionals de la vida encampadana de principis de segle XX, segons afirma l'ens comunal. Lacònsol major s'ha referit a que "aquesta acció es duu a terme en una zona molt visitada pels turistes", el nucli tradicional de La Mosquera, per la seva proximitat amb el Tremat i el Museu Casa Cristo, per això s'ha optat per seguir amb la línia artística encetada amb el mural gegant de la plaça Sant Miquel i fer més atractiu i emblemàtica aquesta zona de la parròquia.

81.111,20 euros en entitats culturals

La corporació comunal també ha obert la convocatòria per a la programació cultural de l'estiu tant a Encamp com al Pas de la Casa. En aquest àmbit, Cultura haatorgat les subvencions a les entitats culturals i socials de la parròquia per un import de 81.111,20 €, una xifra superior a l'any anterior. Les entitats subvencionades aquest any 2022 són l'Esbart Sant Romà, l'Associació Ball en Línia, Caritas, Creu Roja, l'Associació de Gent Gran d'Encamp i les associacions de mares i pares de l'Escola Andorrana d'Encamp i de les escoles franceses d'Encamp i del Pas de la Casa.

tracking