Unanimitat pel futur de l'hotel Casamanya

Tots els grups polítics donen suport a la proposta refrendada pel quart d’Ordino de traslladar el ministeri de Medi Ambient i Agricultura a l’antic edifici

L'edifici ha estat buit des del 2003 i s'ha de rehabilitar.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unanimitat de la majoria i els dos grups de la minoria –MovemOrdino, representat per Sandra Tudó, i X’Ordino, Enric Dolsa– a favor de la decisió del quart d’Ordino, presa dissabte per una àmplia majoria, de cedir l’ús de l’edifici de l’antic hotel Casamanya perquè hi traslladi el ministeri de Medi Ambient i Agricultura. “És una bona sortida per a l’edifici. Hi hem treballat des del començament de mandat i estem molt satisfets de la feina feta”, va declarar ahir al Diari el cònsol major, Josep Àngel Mortés.

Fa anys que el comú busca una sortida a l’edifici. Propietat del quart, l’antic hotel Casamanya ha estat buit gairebé 20 anys. Concretament, des de finals del 2003, quan els llogaters que regentaven l’establiment van tancar el negoci.

La consellera de MovemOrdino, Sandra Tudó, va qualificar ahir “d’òptima” la solució que s’ha trobat per a l’immoble, ja que l’espai tindrà un ús públic. La representant de la minoria va afirmar que el fet que el ministeri de Medi Ambient i Agricultura es traslladi a l’antic hotel serà “molt bo” per a la parròquia. “Celebro la decisió del quart. Que el ministeri s’instal·li al Casamanya donarà molta vida al poble”, va afirmar Tudó.

LA IDEA, DE L’EXECUTIU

La proposta d’instal·lar el ministeri liderat per Sílvia Calvó al Casamanya va sorgir del Govern. Mortés va detallar que el projecte es concretarà en un conveni entre l’executiu, el comú i el quart. El punt més important de l’acord és que el Govern pagarà la rehabilitació de l’edifici a canvi de no pagar lloguer i el quart en mantindrà la propietat. Mortés va confirmar que s’hi reservarà un espai per a dependències del comú.

Per la seva banda, el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, va mostrar-se “molt d’acord” amb la decisió del quart. Tot i això, també va assenyalar que la solució per a l’edifici hauria d’haver arribat abans. “Només puc aplaudir-ho, però es podria haver fet abans. No calia esperar més temps”, va declarar. Malgrat les crítiques, Dolsa va afirmar que el fet que el Casamanya tingui un ús públic en el futur és molt positiu. “Millor això que fer-hi un supermercat, com en algun moment s’havia plantejat”, va remarcar.

La del ministeri no era l’única proposta que va votar-se en la reunió del quart d’Ordino d’aquest dissabte. Entre les opcions que s’hi van plantejar hi havia la d’instal·lar-hi una residència geriàtrica.

tracking