Ordino

Tudó diu que al comú la construcció se li ha “escapat de les mans”

La consellera de la minoria critica l’impacte del desenvolupament urbanístic en els recursos i les infraestructures de la parròquia

Sessió de consell de comú d'ahir.V. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la minoria Sandra Tudó, del grup de Movem Ordino, celebra que el comú hagi encarregat un estudi per analitzar com cal cobrir la nova demanda d’habitatge amb criteris de sostenibilitat mediambiental i social, però alerta que la corporació fa tard. “Penso que la construcció se’ns ha escapat de les mans a Ordino”, va afirmar ahir a primera hora de la tarda en la roda de premsa que va tenir lloc després del consell de comú.

Tudó va afegir que en el mandat anterior la minoria ja estava preocupada per l’impacte del creixement urbanístic sobre els recursos naturals, les infraestructures i la identitat de la parròquia. “Volem conèixer els recursos de què disposa la parròquia i fins on pot créixer sense que es vegi compromesa la qualitat dels serveis que s’han d’oferir, ja que és un aspecte que preocupa, com també que s’estigui perdent el reclam d’Ordino: haver conservat l’aspecte més rural i tradicional, sense renunciar a les comoditats modernes”, va argumentar la representant de la minoria.

MESURES

Durant la sessió, la consellera també va demanar al cònsol major, Josep Àngel Mortés, quines mesures prendrà el comú si l’estudi encarregat conclou que l’aprovació de més llicències de construcció és insostenible.

Per la seva part, Mortés li va respondre que, “si cal, es faran les modificacions pertinents al pla d’urbanisme de la parròquia”, i va recalcar que l’objectiu del comú és “trobar l’equilibri entre el creixement i la conservació de l’entorn natural”. El cònsol, però, va defensar que “de cap manera” es pot aturar el desenvolupament de la parròquia, però sí “ajustar-lo”. “Cal modular el creixement perquè no sigui tan accelerat com ho és en aquest moment”, va matisar. Mortés, d’altra banda, va negar, com va afirmar Tudó, que l’urbanisme s’hagi “escapat de les mans” del comú.

El comú disposarà de l’estudi d’aquí a un parell o tres de mesos. Tot i això, si l’equip de govern decidís fer canvis substancials al POUP hauria d’esperar fins al mandat vinent, ja que la darrera revisió es va fer a final del 2019 i la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme estipula que no es poden revisar els plans d’urbanisme fins que no hagin transcorregut sis anys des de la seva entrada en vigor. “Pot ser que en aquest període l’entrada de llicències de construcció al comú sigui massiva”, va alertar Tudó.

CRÈDIT DE 50.000 EUROS PER PAGAR L'ASCENSOR DEL CEO

Al consell de comú d’ahir també es va aprovar amb els vots favorables de tots els consellers presents a la sessió un crèdit extraordinari per a la comissió de Manteniment, Serveis i Circulació per un import de 50.000 euros. En concret, tal com va detallar la cònsol menor, Eva Choy, els diners es destinaran als treballs de substitució l’ascensor de l’aparcament vertical que hi ha a tocar del Centre Esportiu d’Ordino (CEO). El concurs per adjudicar les obres va declarar-se desert el 20 de desembre i ara els comú les tirarà endavant mitjançant el procediment de contractació directa. “Hem hagut de demanar aquest crèdit per ajustar-nos als imports”, va explicar Mortés en roda de premsa. Cal destacar que la sessió va coincidir amb la festivitat de Sant Sebastià i és per això que els cònsols van assistir a la missa tradicional, oficiada per mossèn Ramon Sàrries, i que, en compliment de les mesures sanitàries, va celebrar-se a l’exterior de l’església d’Ansalonga. A la missa van assistir una quinzena de veïns per celebrar la diada del copatró del poble d’Ansa­longa.

tracking