El comú presenta un projecte per implicar els joves en la parròquia

L’equip de govern vol revertir la “desafecció envers les institucions” i la “pobra implicació” del jovent

Els cònsols i el filòsof David Murias, ahir a la presentació de Movlav.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Implicar els joves en la societat i en la presa de decisions. Aquest és l’objectiu de Mov­lav, un projecte social i educatiu que el comú posarà en marxa al febrer i que van presentar ahir al matí al Centre Cultural i de Congressos els cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina, i l’ànima de la iniciativa, el filòsof David Murias.

La proposta, que en la primera fase s’allargarà fins a l’abril, neix després que la corporació hagi detectat “la desafecció envers les institucions” i “la pobra implicació dels joves amb la parròquia”, segons va destacar ahir el cònsol. “En els escrutinis electorals veiem que el jovent no està implicat en la política, però no ens ho mirem tan sols des d’aquesta perspectiva.

El que hem de fer és escoltar-los i llavors decidiran per si mateixos. El que volem és fer-los partícips del futur de la parròquia i del conjunt del país”, va destacar Majoral.

El projecte consistirà, segons va detallar Murias, en unes Olimpíades culturals que tindran lloc durant tots els caps de setmana entre febrer i abril.

Concretament, es faran una vintena de concursos que giraran al voltant de diversos temes que interessen els joves i que comptaran amb la col·laboració de le entitats i associacions de la parròquia. “Mai no s’ha portat a terme a Andorra un projecte d’una envergadura tan gran com aquest”, va destacar el filòsof, que també va subratllar que el projecte està obert a totes les persones d’entre cinc i trenta-cinc anys.

Pel que fa a les activitats que es faran en el marc de l’Olimpíada, Murias va detallar que el primer concurs del projecte serà una batalla de galls de hip-hop, que serà a càrrec de l’associació The Hood. Movlav també inclourà concursos de dibuix, competicions d’esports electrònics i tallers de grafit, entre d’altres. En tots els concursos hi haurà premis, tot i que mai no seran en metàl·lic. “El guanyador s’emportarà una recompensa que “el faci créixer en algun aspecte de la seva vida. La voluntat és que els joves tinguin les eines per poder construir el seu desenvolupament interior i ser una part activa de la societat”, va puntualitzar el filòsof.

D’altra banda, Murias va assenyalar que al final de cada activitat els joves podran dipositar per escrit en una urna quins són els projectes que voldrien impulsar a la parròquia. Després dels tres mesos inicials del projecte, el comú els estudiarà i els implementarà si són viables.

Dama blanca

L’eix conductor i identificador del projecte Movlav és un dels elements més rellevants de la cultura popular laurediana: la llegenda de la Dama Blanca. El relat, segons Murias, “actuarà com a vehicle de comunicació i difusió per mantenir i difondre la tradició de la parròquia, les seves arrels i la seva història”.

Abans de la presentació del projecte en roda de premsa, Murias va reunir-se ahir al matí amb les ministres Sílvia Riva i Judith Pallarés, titulars de les carteres de Cultura i Esports i Joventut, respectivament. En la trobada també van participar els cònsols. El filòsof va comparèixer davant una reunió interna de treballs dels caps dels diferents departament del comú, als quals va informar dels continguts i objectius de Movlav.

tracking