x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ordino

El comú es compromet a assolir un creixement urbanístic sostenible

La corporació ha encarregat un estudi per analitzar com cal cobrir la nova demanda d’habitatge “amb criteris mediambientals i socials”
Presentació del pla al comú d'Ordino.

Presentació del pla al comú d'Ordino.

Presentació del pla al comú d'Ordino.

COMÚ D'ORDINO
Actualitzada 18/01/2022 a les 11:04
El comú ha posat en marxa un pla de sostenibilitat per a la parròquia, reserva de la biosfera, per alinear-se amb l’agenda 2030. Així és com la corporació ordinenca ha concretat el seu compromís amb l’agenda 2030 de les Nacions Unides, que inclou els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest full de ruta es basarà en dos eixos principals: el projecte de la reserva de la biosfera i un creixement urbanístic sostenible, segons va anunciar ahir en roda de premsa el cònsol major, Josep Àngel Mortés. L’objectiu final és fer de la sostenibilitat una gestió política i territorial a mitjà i llarg termini.

El pla preveu dues grans línies de treball. D’una banda, vetllar per la cura i el manteniment del territori com a reserva de la biosfera i, de l’altra, treballar per assolir un creixement urbanístic sostenible.

Una de les primeres accions que s’estan duent a terme és un estudi del creixement urbanístic a la parròquia que permeti analitzar el sostre urbanístic en aquest moment expansiu de la construcció a Ordino i arreu del país, sense malmetre l’equilibri amb l’entorn.

Concretament, el comú vol valorar la capacitat de càrrega de la parròquia per sostenir el creixement de nova demanda d’habitatges en el futur. Per aquest motiu, s’està fent una anàlisi demogràfica i una altra de mediambiental i se’n definiran unes línies d’actuació i un full de ruta centrat en els sistemes urbans resilients i eficients, la planificació i tipologia d’habitatge a potenciar i la relació amb el plantejament urbanístic, la renovació funcional i energètica del parc d’habitatge, la mobilitat sostenible i la relació amb el patrimoni natural.

El comú va iniciar el 2019 el procés de candidatura per al reconeixement de la parròquia com la primera reserva de la biosfera a escala nacional i la segona a escala dels Pirineus. L’octubre del 2020 la vall d’Ordino va ser designada oficialment per la Unesco reserva de la biosfera. Aquesta fita representa una gran responsabilitat per al comú i reforça el seu compromís d’encaminar la seva gestió cap a la sostenibilitat. “La nostra màxima responsabilitat és gestionar de forma sostenible el nostre territori per vetllar i garantir una herència territorial de qualitat per a les pròximes generacions d’Andorra”, va afirmar ahir Mortés.

El pla i el full de ruta de sostenibilitat i d’alineament amb els ODS de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides té la voluntat de ser un projecte participatiu i col·laboratiu amb tots els actors. Es treballarà de forma transversal amb tot l’equip comunal per l’objectiu final d’assolir una gestió política i territorial sostenible per preservar així, al màxim, l’actual entorn natural fent que es mantingui com l’atractiu principal de la parròquia.

EL PROJECTE

Reserva de la biosfera

El comú es compromet a garantir la sostenibilitat mediambiental de la vall d’Ordino, designada el 2020 reserva de la biosfera per la Unesco.


Construcció
La corporació ha encarregat un estudi per valorar la capacitat de càrrega de la parròquia per sostenir el futur creixement urbanístic.

Agenda 2030
Amb el pla de sostenibilitat, el comú s’alinea amb l’agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts