Radars mòbils pels excessos de velocitat entre Ordino i Arcalís

El comú va demanar a la Taula de Mobilitat activar aquests recursos per la falta de civisme i l’existència de dos punts negres d’accidents

Tram de la CG-3 a l'altura del Serrat.GOOGLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parròquia d’Ordino estrenarà a la seva xarxa viària diversos radars mòbils per controlar la velocitat dels vehicles, sobretot en els punts més conflictius. Així ho va assegurar ahir el cònsol major, Josep Àngel Mortés, després de la tradicional sessió del dia dels Sants Innocents. En aquest sentit, Mortés va assegurar que es tracta d’una demanda del comú feta en el si de la Taula de Mobilitat, a la qual es van sumar la resta de parròquies. “Ho vam demanar a Mobilitat en la taula perquè és un problema general de la parròquia i també del país”, va apuntar Mortés.

De moment, els radars mòbils estaran situats a la zona del Ser­rat en què la carretera s’eixampla i també a l’accés nord d’Ordino, tot i que, com va apuntar el cònsol major, “els anirem canviant de lloc perquè la gent sigui conscient que és molt probable que hi hagi alguns tipus de sanció”. El comú va explicar envers els radars que la vigilància es farà al llarg de la CG-3, d’Ordino a Arcalís, tot i que també hi podrà haver radars a l’entrada i la sortida d’Ordino.

Al respecte, el comú també preveu l’opció que s’instal·lin a l’accés a Ordino des de la Massana. De fet, el mateix cònsol major, Josep Àngel Mortés, va explicar que la mesura s’ampliarà a la resta de parròquies. “Interior ha augmentat aquests recursos [els radars mòbils] i seran més presents no tan sols a la xarxa viària de la parròquia, sinó a la de tot el país”, va informar Mortés. Respecte a com la ciutadania percebrà aquest nou mecanisme de control de velocitat, Mortés va ser ferm i va indicar que “és un problema de civisme i l’únic que entenem tots és quan es toca la cartera”.

Butlletí d'informació

La tradicional sessió del comú del dia dels Sants Innocents va estar marcada també per les crítiques de la minoria sobre la publicació del butlletí d’informació comunal. Així, la consellera de Movem Ordino Sandra Tudó va criticar que el comú tingui una partida de 6.000 euros per fer un anuari de notícies. “No deixa de ser propaganda. S’ha de fer arribar en el seu moment, no un any després”, va opinar la consellera de comú.

Per la seva banda, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va replicar que en la seva opinió “no és un element de propaganda, és un recull de les notícies perquè pugui arribar a tothom”. Més enllà, el conseller de la majoria Xavier Herver va indicar que es va decidir fer un anuari perquè no totes les persones poden accedir al butlletí digital i que l’estalvi que havia suposat per al comú no fer la tirada en paper “compensa de sobres” el cost de 6.000 euros de fer la tirada d’aquest anuari, el qual es farà per caps de casa.

UN PROJECTE PER AL CASAMANYA EL 2022

El cònsol major d’Ordino va apuntar ahir que el comú s’ha reunit amb diversos inversors privats per poder tancar un projecte per a l’hotel Casamanya, però va recordar que la decisió final correspon al quart. En aquest sentit, va apuntar que “espera” poder tenir un projecte a final del 2022, una projecció “optimista” com ell mateix va qualificar i criticada com a “innocentada” pel conseller Enric Dolsa.

ADEQUACIÓ DEL PÀRQUING D'ARCALÍS

El comú va tractar en la sessió d’ahir l’aprovació d’un expedient d’urgència per fer els estudis d’adequació de l’aparcament d’Arcalís. La minoria va interessar-se pel cost de l’estudi, de 40.000 euros, i va apuntar que la concessió de l’estació d’esquí hi hauria de contribuir. No obstant això, el cònsol major va indicar que es tracta d’una adequació pendent d’abans i que correspon al comú afrontar-la.

tracking