setap365

La integració aportarà viabilitat a EMAP i rendibilitat a Ensisa

Canillo i la Massana expliquen a la ciutadania la repercussió del pacte

Telecadira de Pal Arinsal.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns de la Massana i de Canillo van explicar ahir els aspectes més rellevants per a cada parròquia de la integració d’EMAP i Ensisa. En aquest sentit, destaca que per a la Massana i EMAP la integració suposarà la ratificació de la viabilitat de l’estació, mentre que per a Canillo i Ensisa comportarà una major capacitat d’inversió i una millor rendibilitat, tant pels resultats econòmics com pels cànons que rebrà el comú. En aquest sentit, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, va explicar que “els resultats positius d’EMAP eren insuficients per fer les inversions necessàries per mantenir l’estació capdavantera i competitiva”. Un escenari en el qual a més dels diners aportats per eixugar el deute en el període 2014-2021 i el dèficit de la societat de resultes de la baixada d’ingressos deprovocat per la pandèmia, cal sumar que el comú hi destina uns tres milions d’euros cada any, que es detrauen d’altres actuacions a la parròquia, segons va indicar la cònsol. D’aquesta manera, es va arribar a la conclusió que la millor solució per a EMAP seria la integració, com va afirmar el director general, Josep Marticella.

Pel que fa a la parròquia de Canillo, el cònsol major, Francesc Camp, va explicar que la integració permetrà a Ensisa incrementar la competitivitat internacional del domini i augmentar la rendibilitat econòmica per la repercussió de les economies d’escala i, de resultes, una millor capacitat d’inversió. De fet, la gestió de les dues societats a través de Setap365 permetrà ingressar entre cinc i set milions d’euros més, segons va indicar Vladimir Fernández, un expert que ha participat en el procés d’anàlisi. A més, el comú de Canillo mantindrà els ingressos pels canons del forfet i dels beneficis d’Ensisa.

En darrer terme, ambdós cònsols van insistir en el fet que el pacte entre els socis i els estatuts de Setap365 mantenen i asseguren el caire públic d’Ensisa i EMAP.

tracking