Nou servei de lloguer de vehicles elèctrics compartits a Sant Julià

Una empresa, l’única que va presentar-se al concurs convocat pel comú, posarà en circulació patinets, motocicletes i cotxes endollables

El cònsol major de Sant Julià Lòria, Josep Majoral, circulant amb patinet elèctricFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià podria disposar les properes setmanes d’un nou servei de lloguer de vehicles elèctrics compartits. Si l’equip de govern dona el vistiplau a l’única proposta que s’ha presentat al concurs de mobilitat elèctrica que el comú va convocar a final d’octubre –el cònsol major, Josep Majoral, va confirmar al Diari que sí–, lauredians i visitants podran llogar properament patinets, motocicletes i cotxes elèctrics per desplaçar-se per la parròquia.

Segons va detallar Majoral, l’empresa posarà en circulació a la parròquia 25 patinets, sis motocicletes i dos cotxes, tots endollables. Un dels avantatges d’aquesta modalitat de mobilitat per als usuaris, va apuntar el cònsol, és que no hauran de retirar el tiquet a les zones blaves. “Els que utilitzin aquests vehicles no hauran pagar a la zona blava. Per entendre’ns, serà com si tinguessin un abonament”, va puntualitzar el màxim responsable del comú. Majoral va afegir que en cas d’infracció –com ara deixar aparcat el cotxe enmig del carrer– se sancionarà el propietari del vehicle, és a dir, l’empresa que ofereix el servei.

Sense cost per al Comú

Una de les condicions del plec de bases del concurs és que el comú en cap cas haurà de compensar econòmicament l’empresa que oferirà el servei. El que sí que preveu la proposta de la corporació laurediana és que l’empresa pagui un import al comú per cada vehicle que posi en circulació. Segons va detallar el cònsol, la guanyadora del concurs s’ha compromès a pagar mensualment un euro per cada patinet i vint euros per cada cotxe. Tot i això, de moment no pagarà per les motocicletes.

Segons va afirmar Majoral, aquest projecte suposa “un pas més” per fer de Sant Julià un referent en mobilitat sostenible. “Ens ajudarà a assolir els objectius de reducció de la petjada de carboni”, va apuntar.

El comú va convocar el concurs el 20 d’octubre i les empreses van poder presentar les seves ofertes al servei de Tràmits, situat a l’edifici administratiu del comú, fins al 18 de novembre. Les propostes van obrir-se el 22 de novembre.

Majoral preveu que el concurs s’adjudiqui la setmana que ve en sessió de junta de govern i que l’empresa guanyadora pugui començar a oferir el seu servei a la parròquia l’endemà de la publicació de l’adjudicació al BOPA. “Esperem que d’aquí a poc puguem veure més vehicles elèctric circulant a Sant Julià”, va afegir.

El comú va convocar el concurs després de l’èxit de la prova pilot de micromobilitat sostenible amb patinets elèctrics que va començar a mitjan desembre de l’any passat i va allargar-se fins a l’abril. Amb l’ampliació del concurs a les motocicletes i els cotxes, Majoral fa un pas més per assolir un dels seus reptes de la legislatura: consolidar Sant Julià de Lòria com una parròquia que aposta per les energies renovables i la sostenibilitat.

CRONOLOGIA

Final d’octubre

El comú convoca un concurs per atraure empreses de lloguer de vehicles elèctrics.

Final de novembre

L’única empresa que es presenta al concurs proposa posar en circulació 25 patinets, sis motocicletes i dos cotxes, tots elèctrics.

Mitjan desembre

Posada en marxa del servei, segons la previsió del comú. Un dels avantatges per als usuaris és que no hauran de retirar el tiquet a les zones blaves.

tracking