Aprovada l'ampliació del capital social d'EMAP fins a 900.000 euros

El consell de comú dona el vistiplau a l’operació, que comporta una modificació dels estatuts

Votació al consell de comú, el qual va tenir lloc ahir.COMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú de la Massana va aprovar en la reunió d’ahir l’ampliació del capital social de la societat Estacions de Muntanya de Pal Arinsal (EMAP), així com la modificació de dos articles dels estatuts i la integració de les accions preferents que el comú ha anat recomprant als creditors de forma progressiva des del 2012. En el cas de l’ampliació de capital, la cònsol major, Olga Molné, va explicar que s’augmenta el capital social de l’entitat des dels 60.000 euros actuals fins a 900.000 euros. L’operació es durà a terme mitjançant l’emissió de 14.000 noves accions amb 60 euros de valor nominal cadascuna. La totalitat de les noves accions, és a dir, 840.000 euros, seran subscrites pel soci únic d’EMAP, que és el comú de la Massana.

Aquesta operació d’ampliació, segons va explicar la cònsol, comporta la modificació de l’article cinquè dels estatuts d’EMAP per tal de reflectir la nova composició del capital social, i també de l’article sisè, a través del qual es descriu el règim de transmissió de les accions. A més a més, el consell de comú també va aprovar facultar la cònsol major per poder fer efectives les decisions preses ahir al mateix comú en el si del consell d’administració d’EMAP, en el qual participa com a representant.

Així mateix, aprofitant l’avinentesa, la sessió del comú també va aprovar a proposta de la cònsol major la integració de les accions preferents que el comú ha recomprat als creditors des del 2012. Es tracta d’una acció que ja estava prevista al fulletó d’emissió de les accions preferents i suposarà una aportació no dinerària a l’entitat d’accions per un valor de 8,7 milions d’euros. Perquè aquestes modificacions estiguessin ja integrades en els comptes de l’entitat, tal com va relatar la cònsol major, es va aprovar ahir el tancament provisional del balanç comptable a data del 30 d’abril del 2021, en lloc de fer-ho a final d’any com és habitual.

No obstant això, Olga Molné va voler desvincular aquesta operació en el capital social d’EMAP de l’anunciada integració amb Ensisa. “Es podia fer la integració sense la recompra, però hem preferit que aquestes accions ho deixin ordenat”, va afirmar Molné. En aquest sentit, sobre el procés d’integració anunciat el mes de setembre, la cònsol major va apuntar que “estan treballant en la integració i en l’acord definitiu”, però va afegir que “no podem avançar res ara mateix; estem treballant perquè sigui el més ràpid possible, però és difícil tenir un calendari precís”.

Amb referència a la planificació de la temporada d’esquí i les noves restriccions sanitàries per la sisena onada de la pandèmia, Olga Molné va indicar que des del comú són “optimistes” i va explicar que “no s’estan anul·lant reserves i això és esperançador”.

REPARACIÓ D'UN MUR A ARINSAL

El consell de comú també va acordar ahir la reparació d’un mur de maçoneria entre el camí de la plana i del carrer de l’Escladella, a Arinsal, el qual presentava una esquerda. La reparació es du a terme pel risc que suposa l’altura de cinc metres que té el mur i tindrà un cost de 50.000 euros. La cònsol menor, Eva Sansa, va afirmar amb relació a aquesta actuació que l’esquerda era d’una amplada important i que per aquest motiu la reparació s’havia de fer de forma urgent. Una inversió que es farà amb càrrec a una partida de tresoreria que el comú de la Massana té disponible.

tracking