La cultura no s'atura arrenca amb 'Pròfugs', de Nil Forcada

El Centre de Congressos acull avui l’estrena del llargmetratge

El cartell de 'Pròfugs', film de Nil Forcada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Arrenca el programa de La cultura no s’atura i ho fa amb l’estrena del primer llargmetratge de l’autor andorrà Nil Forcada, Pròfugs, avui al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. La pel·lícula presenta el tema del retorn a través de la història d’Alícia Miró, que després de veure’s implicada en un assassinat, torna a Andorra a la recerca d’un fàrmac desconegut. Un projecte amb una arrel onírica que superposa temps narratius que imiten l’empremta dels somnis. Rodada abans de la pandèmia, Pròfugs compta amb la implicació de diferents agents culturals del país. L’exemple més clar és el de la banda sonora, escrita i produïda per Landry Riba. El cartell de la pel·lícula ha estat a càrrec de Martín Blanco, il·lustrador del país. En la producció hi participa Manel Gibert i en transcurs del metratge hi apareixen textos i llibres d’autors andorrans, així com establiments emblemàtics com La Puça o La Fada Ignorant. L’elenc i l’equip tècnic de producció també estan formats majoritàriament per andorrans.

L’estrena comptarà amb la presència del director i part del seu equip artístic, així com de Landry Riba, que oferirà un concert en directe. Per adquirir l’entrada gratuïta s’ha d’anar a l’apartat de compra entrades de la pàgina web agenda.ad.

En aquesta primera setmana del programa d’activitats conjunt impulsat entre el Govern i els set comuns també s’inclou una activitat literària. Així, l’editor de Trotalibros Editorial Jan Arimay tractarà sobre el paper de les xarxes socials per apropar els lectors als clàssics de la literatura. La xerrada es farà al teatre de les Fontetes de la Massana dijous vinent.

tracking