Andorra la Vella destina 200.000 euros per tenir el Mountain Music

L’objectiu és atraure un turisme de més qualitat que augmenti la despesa mitjana al paísSSerà a l’aire lliure, amb mascareta i passaport Covid

DJ Tiësto en una actuació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edició d’hivern de l’Andorra Mountain Music Festival se celebrarà, finalment, a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila, a Andorra la Vella. A banda de cedir l’espai, la parròquia invertirà 200.000 euros en l’esdeveniment que, segons la cònsol major, Conxita Marsol, “posiciona Andorra la Vella com a centre dels grans esdeveniments. Aviat tindrem el multifuncional i això és un tast del que haurà de ser”.

A banda de la ubicació, una altra novetat és que aquesta edició no està organitzada per Andorra Turisme –a diferència de la de l’estiu–, sinó que el promotor serà Live Nation, mentre que la societat pública hi participarà amb una inversió d’un milió d’euros, tal com va indicar el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

La decisió de traslladar el festival a la capital ha estat inesperada per a molts, ja que la idea inicial d’Andorra Turisme era celebrar l’esdeveniment de manera itinerant a les pistes d’esquí. Tanmateix, Torres va explicar que les estacions els van fer arribar el neguit que els generava la possibilitat que emplaçar els concerts als camps de neu pogués fer minvar el nombre d’esquiadors.

En aquest sentit, el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va qualificar l’Estadi Comunal “d’un lloc premium amb un escenari molt més sòlid”. Budzaku va destacar que “es troba molt a prop dels principals eixos comercials i de l’Estació Nacional d’Autobusos”, facilitant l’accés i promovent l’after shopping. També va apuntar que l’espai és molt ampli, de manera que es podrà separar la restauració del públic –que estarà a peu–, evitant així la possibilitat d’haver de prescindir del servei de menjar, com va passar a l’estiu.

‘Pass Covid' i mascareta

Per als cinc concerts, que es faran a l’aire lliure, es preveu un aforament de 5.000 persones amb la intenció, segons Budzaku, de poder adaptar-se en funció de l’estat de la pandèmia. De moment, d’acord amb les mesures sanitàries vigents, s’exigirà el passaport sanitari i serà obligatori portar la mascareta en tot moment. Tanmateix, Budzaku es va mostrar esperançat que la situació sanitària permeti mesures “més light”, tot apuntant que es podran canviar i adaptar.

El principal objectiu de l’Andorra Mountain Music Festival, segons Torres, no és augmentar la quantitat de turistes, sinó la “qualitat”. Així, el ministre va assenyalar que es tracta d’una època de molta afluència, emfatitzant que es busca “que la gent que vingui al país tingui més experiències i un millor record”. En aquest sentit, va apuntar de nou que “l’objectiu principal és pujar el producte i la marca Andorra cap a dalt i que la gent pugui efectuar una despesa mitjana més elevada”. El ministre va indicar com a públic principal el turista de proximitat, amb un pes important de l’espanyol i francès, sense descartar el d’Anglaterra i Portugal. Per donar suport al sector de l’hoteleria, Torres va informar de la possibilitat que els hotels puguin oferir paquets d’allotjament i entrada. “Això ajudarà a tenir millors ocupacions o, fins i tot, ocupacions amb un preu superior”. En aquesta línia, Budzaku va assegurar que el fet que “Andorra tingui coses premium apuja el nivell de l’oferta de l’oci i l’entreteniment”.

L’Andorra Mountain Festival donarà el tret de sortida el 5 de febrer amb l’actuació de DJ Tiësto, un dels caps de cartell, juntament amb Afrojack, Martin Garrix, Don Diablo i Timmy Trumpet, que actuaran els següents caps de setmana.

Andorra la Vella destina 200.000 euros per tenir el Mountain Music

tracking