PARRÒQUIES

Encamp destina 428.000 euros al parc infantil del Pas de la Casa

El comú ha atorgat els ajuts per activitats esportives 2021-2022 a 20 entitats de la parròquia i ascendeixen a 368.879,76 euros

Les obres de l'antiga casa comuna s'han ajudicat per 475.443,19 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú d'Encamp ha adjudicat l'execució de lesobres de construcció del nou parc de lleure del Pas de la Casa per un import de 428.024,17 € a l'empresa Construccions ANTELO SL , que estarà ubicat a la zona coneguda com l'antiga duana, segons informa el comú en un comunicat. Així doncs, el nou parctindrà dos nivells: la part superior de l'antiga duana connectarà directament amb el carrer del Ramal amb una escala on la zona de lleure tindrà jocs infantils i una zona de descans enjardinada. A la part inferior, s'hi construirà un joc infantil de grans dimensions relacionada amb el món de la neu i s'adequarà una zona per a la pràctica esportiva. També es remodelarà l'aparcament d'autobusos i s'ampliaran les voravies per facilitar l'accessibilitat i millorar la connexió d'aquesta zona amb el centre del Pas de la Casa, segons explica l'ens comunal.

La corporació comunal també ha adjudicat les obres per a la millora de l'eficiència energètica de l'edifici de serveis comunals de l'antiga casa comuna a l'avinguda de François Mitterrand, així com la reforma de la planta baixa i la façana exterior, per un import d'adjudicació de 475.443,19 € a l'empresa Construccions Entrimo SL. L'edifici que acull els serveis de circulació i la policia; Sercensa i despatxos de diverses associacions encampadanes així com els serveis de correus, és un dels inclosos en el pla demillora de les instal·lacions comunals per adequar-les a la Llei d’Impuls de la Transició Energètica i el Canvi Climàtic (LITECC), amb l’objectiu i compromís de reduir les emissions i el consum d’energia, tal com destaca el comú.

Per altra banda, l'ens comunal ha atorgat els ajuts per a les activitats esportives del curs 2021- 2022 a un total de 20 entitats per un import de 368.879, 76 €. El comú encampadà notifica que les quantitats s'han dut a terme en base el canvi de reglament que es va aprovar al setembre, de manera que en aquest atorgamentaquelles entitats que han acreditat titulacions dels seus monitors i entrenadors han obtingut un import superior als anys anteriors.

El PS considera que el pressupost "és una disbauxa"

Els socialdemòcrates han expressat, en la sessió del consell de comú d’Encamp d’aquest dijous, la seva preocupació per la gestió pressupostària que s’està fent, segons informa el partit en un comunicat. Rios i Riba han explicat que es pressuposten projectes per una quantitat i s’acaben adjudicant per molt més d’aquesta. En aquest sentit, els consellers han dit que votaran en contra d'aquests projectesque surtin del pressupostat. Tot i que fins en aquest moment s’abstenien, perquè, segons afirmen, volien fer notar que no estan en contra del projecte en sí, sinó de la gestió pressupostària.Rios ha insistit que, malgrat es voti en contra, des de les files socialdemòcrates s’està a favor dels projectes -alguns d’ells, fins i tot, els duien també en el programa electoral, com és el cas del parc infantil del Pas de la Casa-, però en contra que el pressupost no es compleixi.

tracking