Espectacles

El Cirque du Soleil s'ubicarà davant de l'edifici del Govern

L’espai coincideix amb el punt on després hi haurà el recinte multifuncional

L'antiga plaça de braus.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cirque du Soleil es desplaçarà l’any que ve a l’aparcament de l’antiga plaça de braus, davant de Govern. Així ho va anunciar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marçol, durant la roda de premsa posterior al consell de comú, moment en què també va aclarir que la corporació ja ha acordat aquesta decisió amb Andorra Turisme.

La nova localització que acollirà el Cirque és la mateixa on després es construirà el recinte multifuncional, un dels grans projectes d’aquesta legislatura que ha de convertir-se en l’epicentre d’espectacles i esdeveniments de tota mena, com ara la Fira d’Andorra la Vella. En aquest sentit, Marsol va apuntar que instal·lar el Cirque en aquest punt de la parròquia servirà per “començar a centralitzar on han d’anar les activitats del país”.

Un altre objectiu que persegueix aquest nou emplaçament és alliberar les places de l’aparcament del Parc Central, que quedaven inútils durant tres mesos per culpa del Cirque. “Ara que no tenim l’aparcament del Fener, el del Parc Central és molt important”, va assenyalar. En canvi, Marsol va destacar que el de la zona d’autobusos “poques vegades penja el cartell de complet i, per tant, creiem que és un plus per a la parròquia poder tenir el Cirque du Soleil aquí”.

Un altre dels punts rellevants del consell de comú va ser l’aprovació per unanimitat d’un suplement de crèdit de 342.000 euros que permetrà iniciar la construcció d’un ascensor –en un terreny privat– que unirà l’avinguda Prín­cep Benlloch amb el carrer Ciutat de Valls, i que es preveu que estigui operatiu a la primavera.

Tanmateix, la minoria va fer palesa la seva preocupació envers una clàusula que preveu la possible rescissió del contracte, ja que considera que una inversió tan important s’ha de fer amb garanties. Marsol va assegurar que “és difícil que això passi” perquè “el comú té mecanismes” per evitar-ho i que hi ha un contracte de lloguer de 15 anys que permetrà amortitzar la inversió.

Seguint amb la intenció de facilitar la mobilitat a peu dels veïns de carrers separats per desnivells importants, el comú també va anunciar que tirarà endavant una nova connexió vertical que unirà el carrer Prada Motxilla (zona del Lycée) amb l’avinguda Santa Coloma. Aquest ascensor serà públic, però l’obra l’assumirà una promoció privada i es preveu per d’aquí a tres anys.

MÉS

-Compra d’una escultura

S’ha donat llum verd per unanimitat a un crèdit extraordinari de 19.000 euros per comprar una escultura de l’artista Judith Gaset, que s’ubicarà a la galeria a l’aire lliure del Parc Central.

-Carrer Verge del Remei

S’ha aprovat un suplement de crèdit de 138.000 euros per a la reforma i l’embelliment de carrer Verge del Remei, a Santa Coloma, on es construiran voravies i es milloraran les ja existents.

-Camp de bàsquet

Es tira endavant amb l’abstenció de la minoria un suplement de crèdit de 138.000 euros per sufragar les obres de construcció d’un camp de bàsquet al carrer Prat Salit, a Santa Coloma.

CRÍTIQUES PERQUÈ EL COMÚ PAGUI EL DIC

La consellera del PS Dolors Carmona va criticar que el comú assumeixi al cent per cent l’ampliació del dic del British College, que costarà 56.000 euros. De fet, Carmona va recordar que el partit va ser contrari que se cedissin les instal·lacions comunals per a l’explotació d’una empresa privada. El 2019, la construcció del dic es va pagar a mitges amb l’empresa i ara consideren “inadequat” que el comú assumeixi el cost de l’ampliació. “Si l’entitat privada vol explotar el patrimoni comunal s’ha de fer càrrec de les despeses d’aquest dic.”

tracking