x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

El comú pagarà la construcció d'un dic per protegir el British College

L’ampliació del centre educatiu posa en perill la part de les instal·lacions més exposada a les crescudes del riu de l’Arier
Les instal·lacions del British College.

Les instal·lacions del British College.

Les instal·lacions del British College.

Fernando Galindo
Actualitzada 11/11/2021 a les 11:06
El comú assumirà íntegrament els 56.000 euros que costaran les obres de construcció del dic que el British College necessita per protegir les instal·lacions de les torrentades. El centre educatiu ocupa des del 20 de març del 2018 un edifici propietat de l’ens comunal situat a la vora del riu de l’Arier, just abans del punt on rep les aigües del riu de la Comella. Segons la sisena addenda al contracte de concessió de l’immoble, a què el Diari ha tingut accés, el comú “es compromet a assumir [...] l’import corresponent a l’execució de les obres de construcció” del dic de protecció, “de l’ordre de 56.000 euros”. La corporació pagarà els treballs “sempre que es disposi de suficient disponibilitat pressupostària i que els preus d’execució es trobin dins els preus habituals de mercat”. La sisena addenda del contracte entre la corporació i l’empresa que gestiona el centre, British College Overseas, s’aprovarà avui en sessió de consell de comú.

Tot i que el British College fa tres anys que ocupa les instal·lacions de l’antic alberg de la Comella, la necessitat de construir un dic de protecció contra les crescudes el riu de l’Arier ha sorgit aquest any arran del creixement del projecte. Tal com recull l’informe de l’àrea d’Urbanisme del comú que dona el vistiplau a la construcció del dic, que aquest diari també ha pogut consultar, l’increment de la “demanda d’usuaris” ha impulsat “l’ampliació i utilització dels diferents espais” de l’immoble d’ençà que el centre educatiu va obrir les seves portes. Aquestes modificacions del projecte inicial s’han reflectit en cinc addendes al contracte de concessió, signades per les parts.

LES AMPLIACIONS
La concessió de l’immoble al British College va formalitzar-se el 20 de març del 2018, quatre mesos després que el comú convoqués un concurs nacional per trobar un nou inquilí per a les instal·lacions de l’antic alberg de la Comella. El contracte inicial preveia una durada de 15 anys a comptar de l’1 de juny del 2018, és a dir, fins a l’1 de juny del 2023. L’acord també preveia la possibilitat de renovar el contracte deu anys més.


El 5 de juliol del 2018, les parts van signar la primera addenda al contracte de concessió, mitjançant la qual s’incloïen en l’espai cedit a l’escola les instal·lacions esportives i de lleure adjacents, d’una superfície de 4.297 metres quadrats. Aquesta concessió es va fer per un any, renovable per períodes de dos anys.


El 15 d’octubre del 2018 i l’1 de juliol del 2019, el comú i l’empresa van signar la segona, la tercera i la quarta addenda, respectivament, amb les quals el comú autoritzava el British College a construir un recinte esportiu en aquest espai. La quarta addenda també preveia una modificació de la durada de la cessió d’aquesta part de la propietat: passava a ser de deu anys a comptar de la signatura de l’addenda, és a dir, fins a l’1 de juliol del 2029.


Com que el nombre d’alumnes no parava d’augmentar i, en paral·lel, també ho feien les necessitats del centre, al començament d’aquest any British College Overseas va sol·licitar al comú una ampliació de la superfície del col·legi. La corporació va autoritzar-la el 5 de febrer. L’acord va materialitzar-se en una cinquena addenda, que també prorroga la durada de la concessió principal i del terreny accessori fins al 31 de maig del 2043. És aquesta darrera modificació la que, segons el comú, justifica la construcció del dic.


L’informe de la cap d’àrea d’Urbanisme aprova que la corporació assumeixi la despesa derivada de les obres. “Es considera que aquest protegeix una zona més àmplia del terreny propietat del comú”, ja que “aquesta obra revertirà al comú un cop aquest recuperi l’ús i gaudiment del ter­reny concessionat”.


Per finançar els treballs, avui se sotmetrà a votació, en sessió de consell de comú, un crèdit extraordinari pel valor de 56.000 euros.


CRONOLOGIA

-11-11-2017
El comú convoca un concurs nacional per a la concessió de l’immoble.

-07-03-2018
La corporació aprova l’adjudicació de l’immoble a l’empresa British College Overseas, encarregada de la gestió del centre educatiu, en consell de comú.

-20-03-2018
Les parts formalitzen el contracte de concessió, el qual preveu una durada de 15 anys a comptar de l’1 de juny del 2018, és a dir, fins a l’1 de juny del 2033.

-05-07-2018
El comú i l’empresa signen la primera addenda al contracte de concessió, per la qual s’inclouen les instal·lacions esportives i de lleure adjacents, de 4.297 metres quadrats, en l’espai de concessió.

-15-10-2018 i 01-07-2019
Se signen la segona i la tercera addenda, respectivament, que autoritzen el comú a fer obres en l’espai de concessió principal.

-01-07-2019
La signatura de la quarta addenda permet a l’empresa la construcció d’un recinte esportiu en l’espai adjacent concedit el 5 de juliol del 2018.

-04-02-2021
Les part acorden, en una cinquena addenda, prorrogar la durada de la concessió principal i del terreny accessori fins al 31 de maig del 2043.

-11-11-2021
Se sotmet a votació en consell de comú la sisena addenda del contracte. El comú es compromet a assumir la construcció d’un dic de construcció de protecció.
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts