x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cultura

El Quartet Klaima porta la música klezmer a l'Auditori

La seva actuació va ser la segona proposta de l’‘Ordino Clàssic’
Un instant del concert a l'Auditori Nacional.

Un instant del concert a l'Auditori Nacional.

Un instant del concert a l'Auditori Nacional.

ANA / M.P.
Actualitzada 08/11/2021 a les 12:01
El Quartet Klaima, nascut el 2015, va ser l’encarregat ahir de representar L’ànima del klezmer a l’Auditori Nacional dins el cicle musical Ordino Clàssic. L’espectacle va ser la segona proposta que s’emmarca dins el cicle organitzat pel comú ordinenc i la Fundació Crèdit Andorrà.

La formació està composta per Albert Gumí al clarinet; Aleix Puig al violí; Gregori Ferrer a l’acordió, i Marçal Ayats al violoncel. L'actuació va comptar, a més, amb la participació de Joan Hernández en la direcció de l’espai escènic.

El quartet va oferir un recorregut per les músiques centreeuropees d’influència klezmer més populars, amb referències també a la música sefardita i hebrea en general. L’actuació va combinar la calidesa i el virtuosisme de la música de cambra de formació clàssica amb la passió i la improvisació de la música popular, el concert va esdevenir un viatge fresc i trepidant per les emocions. El klezmer és el gènere musical tradicional dels jueus asquenazites, descendents de les comunitats de Renània a l’oest d’Alemanya. La temàtica desenvolupada en aquest gènere musical està molt sovint relacionada amb la vida comunitària jueva, però també abraça el de les festes religioses, casaments o la vida quotidiana. Amb aquest concert, Ordino Clàssic té l’objectiu d’acostar a tothom la música clàssica i popular amb propostes actuals, a més de reivindicar la necessitat de preservar la cultura.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts