TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Crítiques a l'adjudicació del projecte Caldes perquè no inclou els costos

La minoria afirma que donar suport a la proposta seria signar “un xec en blanc”

Gili, al centre, al consell de comú d'ahir.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’adjudicació de la redacció i direcció de l’obra de la proposta guanyadora del projecte Caldes, aprovada ahir en sessió de consell de comú amb vuit vots a favor de la majoria i tres en contra de la minoria, va aixecar polseguera entre els consellers del grup demòcrata. El motiu? Que l’edicte d’adjudicació preveu uns honoraris del 9,6% sobre el cost de l’obra executada i, alhora, no inclou una estimació d’aquesta quantitat. En la intervenció al ple, la consellera taronja Núria Barquín va qualificar aquest fet d’“irresponsabilitat” i va sentenciar que la minoria no pot donar suport “a un xec en blanc”.

Davant les crítiques de la minoria, la cònsol major, Rosa Gili, va aclarir que, tot i que l’import que s’invertirà en el projecte encara s’ha de determinar, al pressupost comunal per al 2021 hi ha una partida d’1,5 milions d’euros prevista per al seu desenvolu­pament.

La proposta guanyadora del projecte Caldes, L’aigua i la forma, consisteix en una instal·lació artística que tindrà l’aigua termal com a protagonista i que s’estendrà des de la placeta del Madriu fins a la plaça Santa Anna, passant pel passeig del Riu. El projecte comprèn fonts amb forma d’aixeta que aboquen l’aigua sobre una bassa i una escultura abstracta feta amb canonades a la placeta del Madriu, i una xarxa d’aixetes que baixen pel passeig. L’artista que ha ideat l’obra és el resident Javier Balsameda, que requerirà del suport tècnic d’un equip d’arquitectes i enginyers per realitzar el projecte. En roda de premsa, Gili va assenyalar que les obres s’adjudicaran “abans de final d’any” i que el comú treballa amb la previsió que acabin abans del 2023. “Volem fer una cosa que sigui bona per a la parròquia, però que també tingui reconeixement internacional”, va afirmar la cònsol.

Paral·lelament a l’adjudicació de la redacció i direcció de l’obra, el comú ha convocat dos concursos. Un pels treballs de reconeixement del terreny i la redacció dels estudis geològics-geotècnics i hidràulics de la zona. L’altre per avaluar d’impacte ambiental de la instal·lació.

REDUCCIÓ DE LA DENSITAT A LES URBANITZACIONS

En el consell de comú d’ahir també va aprovar-se, amb caràcter definitiu, la sisena modificació de les normes urbanístiques del pla d’ordenació i urbanisme d'Escaldes-Engordany, encaminada a reduir la densitat en les urbanitzacions després del vistiplau de la comissió tècnica d’Urbanisme. Gili va revelar que durant el procés d’exposició pública el comú va rebre una al·legació, que va desestimar-se. Per la seva part, el conseller demòcrata Miquel Aleix va alertar que la modificació contribuirà a encarir el preu de l’habitatge, tant de lloguer com de venda, perquè la limitació de l’edificabilitat reduirà l’oferta de pisos. Aleix també va alertar que canviar “sovint” el POUP crea “inseguretat jurídica” als propietaris.

tracking