Camps de neu de Canillo i La Massana

La integració d'EMAP a Grandvalira no s'ha començat a negociar

Camp assegura que fins que no es tanqui l’acord d’accionistes amb els comuns, Ensisa i Crèdit Andorrà no es parlarà amb Saetde

Esquiadors a l'estació de Pal, a la Massana.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comercialització de l’estació de Pal Arinsal amb Grandvalira no es començarà a negociar fins que l’acord entre EMAP i Ensisa, la societat que explota les pistes de Soldeu-el Tarter, no estigui tancat. Un acord que, segons va explicar ahir el cònsol de Canillo, qui també és president d’Ensisa i Ski Andorra, Francesc Camp, en declaracions als periodistes després de l’acte de constitució del comitè d’honor de les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí del 2022 i les finals de la Copa del Món del 2023, es preveu tancar les pròximes setmanes.

“Espero que abans de final d’any ens podrem congratular d’haver tancat l’acord d’accionistes entre els comuns de la Massana i Canillo, Crèdit Andorrà i els petits accionistes d’Ensisa”, va assenyalar Camp, per afegir que “estem treballant, estem negociant i espero que tot això arribarà a bon port·. El cònsol major de Canillo va afegir que “partim sobre una base que és molt sòlida, perquè el preacord que es va signar ja es va fer amb els punts més importants que han de ser les bases del pacte d’accionistes”.

Camp va insistir que “el més important ja està pactat, està negociat i esperem que abans de final d’any es pugui tenir creada la societat i integrar els equips”, per destacar tota la tasca que hi ha “en la integració en una societat de dues empreses importants del món de l’esquí a Andorra”.

Preguntat pels periodistes sobre sí havien rebut cap input per part de Saetde, la societat que gestiona les estacions del Pas de la Casa i Grau Roig, per comercialitzar la futura societat dins la marca Grandvalira, el cònsol major de Canillo va admetre que no. “Encara no l’hem rebut, però hem d’anar pas a pas, primer hem de fer aquesta integració i després ja parlarem amb l’altre soci de Grandvalira, Saetde, per, espero, la integració d’EMAP dins Grandvalira”.

ESTACIONS DE MUNTANYA

Francesc Camp, en aquest cas actuant com a president d’Ski Andorra, es va congratular per l’entrada a tràmit al Consell General del projecte de llei d’estacions de muntanya. “En faig una valoració positiva perquè el sector de la neu la reclamava des de feia temps”, va indicar, per agrair al Govern que “hem pogut treballar [el projecte de llei] també des d’Ski Andorra, hem pogut participar-hi i hem pogut dir la nostra”.

Respecte al text, va assenyalar que “va amb l’esperit actual que les estacions cada cop més són alguna cosa més que només l’esquí, sobretot a l’estiu”. Segons Camp, “tot això requeria un marc regulador i amb aquesta llei d’estacions de muntanya a les estacions d’esquí ens permetrà donar solució i cobertura legal a les activitats que es fan tant a l’hivern, com a l’estiu, com en temporada baixa”.

Quant al protocol sanitari per a l’hivern, el cònsol va dir que l’important és tenir clar com s’ha d’actuar en funció de la situació del país i dels nostres voltants. “És clar que hem de continuar estant alerta, però si es poden flexibilitzar al màxim les mesures millor per a tots. Evidentment la proposta que ens ha fet Govern ens satisfà plenament”, va dir.

tracking