Andorra la Vella

Marsol celebra que la Fira ha estat “la porta de tornada a la normalitat”

Les expectatives es compleixen amb l’assistència de més de 70.000 visitants al recinte del Parc Central tot i la incertesa de la pandèmia

Visitants a la Fira d'Andorra la Vella.Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 42a edició de la Fira d’Andorra la Vella abaixa el teló amb el dolç regust d’haver tornat a comprovar que el bullici de gent que ha passat durant aquests tres dies pel recinte del Parc Central “tenia ganes de tornar a la normalitat”. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va fer un balanç positiu de “l’esdeveniment més important del país” i va celebrar l’afluència de visitants a l’haver congregat més de 70.000 persones des del darrer divendres. “Hi ha passat tot el país. Crec que la Fira ha estat la porta de tornada a la normalitat”, va assenyalar la cònsol.

Així doncs, la cònsol major va assegurar que les expectatives que tenien marcades s’han complert satisfactòriament malgrat la incertesa de veure com reaccionaria el públic després de la pandèmia. “Teníem algun dubte, però realment ha estat un èxit”, va dir. A més, Marsol va destacar “l’encert” dels espais exteriors, on hi ha hagut activitats lúdiques durant tot el cap de setmana. “La valoració dels ciutadans és que els agrada la Fira perquè es troben la gent, és un espai de retrobament, però també s’han fet moltes transaccions comercials”, va destacar.

Amb relació als canvis que Marsol projecta per a edicions vinents de la fira, la cònsol es va mostrar ahir més prudent respecte al discurs inaugural. Tot i això no va amagar que “a partir d’ara haurem de fer canvis cap al multifuncional”.

D’altra banda, Marsol va posar en relleu la importància de l’esdeveniment per al teixit associatiu. “És un aparador per a ells perquè es puguin donar a conèixer. Hi ha associacions que moltes persones no saben ni que existeixen i aquí tenen l’oportunitat de promocionar-se”, va apuntar la cònsol, que va assegurar que la corporació “sempre estarà al costat de l’associacionisme”.

Més convençuts de la bicicleta

Una de les novetats d’enguany va ser l’espai interactiu de la bicicleta, una experiència “molt positiva” que ha servit de tast del futur museu a la capital. “A la gent els hi agrada molt i per a nosaltres també ens ha anat molt bé perquè encara estem més segurs que l’aposta per aquest espai interactiu de la bicicleta, el BiciLAB Andorra, és encertat”, va concloure.

VALLNORD IGUALA LA XIFRA DE VENDES DE FORFET DEL 2019

El fortfet Ski&Bike era una de les novetats que portava l'estació de Vallnord - Pal Arinsal a la Fira d'Andorra la Vella. En el balanç d'aquests tres dies, el domini esquiable va destacar que a la Fira han igualat les vendes de forfets que van registrar en l'edició del 2019. Tot i això, el director general d’EMAP, Josep Marticella, va subratllar que cada cop hi ha més gent que decideix fer la compra online, on seguiran oferint descomptes fins al 24 de novembre. Per la seva banda, des de Grandvalira i Ordino Arcalís van assegurar que les sensacions captades durant aquests tres dies de fira han confirmat que els clients tenen ganes d’esquí. Igualment, la fira va tornar a apropar l'snowboard als més petits a través de l’escola d’esquí de Grandvalira. A l’espai exterior del recinte els infants majors de tres anys van poder gaudir d’una primera iniciació gratuïta al món de l'snowboard amb els monitors de l’estació.

EL VEHICLE HÍBRID GENERA INTERÈS EN EL CAMP DE L'AUTOMOCIÓ

El president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), Carles Sansa, va mostrar-se satisfet per la bona resposta del públic durant els tres dies que ha durat la Fira d’Andorra la Vella. “A nivell de negoci estem molt contents. Hem superat les expectatives. Durant aquesta setmana i la vinent hi haurà un degoteig d’operacions que s’acabaran de tancar”, va ressaltar. Segons Sansa, una de les tendències que ha generat més interès durant la present edició ha estat el vehicle híbrid. “L’híbrid com a vehicle únic familiar és una molt bona opció perquè et dona molt bones prestacions. S’aconsegueix l’etiqueta energètica per circular per determinades capitals i no ens hem de preocupar pel quilometratge perquè té suficient autonomia”, va subratllar. En aquest sentit, Sansa va explicar que també han rebut força consultes de ciutadans preguntant per si es desenvoluparà un nou programa d’ajuts a través del Pla Engega per al 2022. “Ha estat una pregunta recurrent perquè si no gaudeixes d’ajudes estatals, el sobrecost és important”, va indicar Sansa, que va apuntar que el públic també ha pres en bona consideració el vehicle elèctric. Finalment, el president de l’AIVA va posar en relleu la importància de la Fira per al sector de l’automoció. “Són unes jornades molt productives en què es demostra que el contacte físic és essencial. El nostre tancament anyal es mou per trimestres i el darrer trimestre guarda una relació molt directa en funció de com va la Fira”, va concloure.

tracking