El comú tanca el primer semestre amb un superàvit de 63.000 euros

S’ha executat menys del 40% del pressupost, però Majoral assegura que es començarà a facturar més a partir d’ara

Ple comunalComú de Sant Julià de Lòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha presentat avui la liquidació pressupostària del primer semestre de l'any, que tanca amb un superàvit de més de 63.000 euros i un grau d'execució del pressupost del 38.55%. Des del mes de desembre del 2020, el deute total ha baixat en un 8% i ara se situa en el 117% amb un total de 16,9 milions d'euros.

En aquest sentit, el cònsol major, Josep Majoral, ha detallat que "la voluntat de la corporació és complir amb els pressupostos. Si hem d'escollir, serà acabar amb uns pressupostosequilibratso amb superàvit. En tota cas, no anirem a generar dèficit". Per la seva banda, el conseller de DespertaLaurèdia, Cerni Cairat ha criticat que el tancament del primer semestre es va fer amb un superàvit de 700.000 euros, que ha titllat de "fictici" i ha manifestat que "vull creure que a final d'any els comptes sortiran equilibrats i que el comú farà els esforços per aplicar els seus recursos al bé de la ciutadania".

Sobre el grau d'execució del pressupost, que no arriba al 40%, Majoral ha assegurat que "el 80% de la facturació del comú comença a partir d'aquest mes". En aquest sentit, ha apuntat que aquest semestre està previst l'adjudicació de grans obres, com les de la plaça Rocacorba, "amb la voluntat de tenir la despesa i l'ingrés equilibrat".

tracking