L'empresa que gestiona els patinets se sent pressionada pel comú de Marsol

La companyia denuncia que la grua s’endú el vehicle elèctric als pocs segons que l’usuari el deixi

Aparcament autoritzat per Muvif de patinets elèctrics.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova normativa de circulació amb relació als vehicles de mobilitat personal al Principat és clara: es prohibeix la circulació per voreres, places, jardins i altres espais reservats amb caràcter exclusiu per al trànsit, l’estada i la recreació dels vianant. Ara bé, la normativa que afecta l’estacionament d’aquesta mena de ginys varia segons la parròquia. Aquesta situació està provocant confusió entre molts ciutadans que en fan ús i, consegüentment, s’estan produint més infraccions i s’estan registrant més multes que mai.

El comú d’Andorra la Vella, per exemple, ha retirat 100 patinets elèctrics de la via pública en menys d’un any. En aquest sentit, Carles Porté, propietari de Muvif, l’empresa que proporciona vehicles elèctrics, admet que gairebé la totalitat de sancions que s’estan imposant fan referència als usuaris d’aquesta aplicació. “Molts turistes venen de fora i no saben on han de deixar el patinet. De fet, a moltes ciutats del món es poden aparcar a qualsevol lloc”, va detallar Porté.

Així, companyies com Lime, Voy i Tier, presents a moltes capitals europees, permeten estacionar el vehicle VMP a la vorera si no és possible trobar aparcament a les zones d’estacionament establertes. Tot i això, l’usuari sempre ha de tenir en compte certs requisits, com ara utilitzar voreres amples i no dificultar el pas dels vianants.

En el cas de Muvif, els patinets només es poden estacionar a les ubicacions reservades per aparcar, que sempre es troben degudament assenyalades i es poden localitzar fàcilment des de l’aplicatiu. “Està bé que hi hagi ordre a la via pública i hi estic d’acord. Però s’hauria de solucionar la problemàtica amb campanyes d’informació i conscienciació”, va destacar Porté. “Tenim molta pressió. A vegades els usuaris deixen el patinet i en uns segons la grua ja se l’ha emportat”, va denunciar. En aquest sentit, la multa recau en la seva totalitat sobre els usuaris de l’aplicació que, si volen recuperar el vehicle del dipòsit comunal d’Andorra la Vella, estan obligats a abonar 90 euros pel servei de grua i 60 euros més en concepte de sanció de trànsit –tot i que es preveu una reducció del 50% de l’import si el pagament es fa immediatament–. Amb relació a aquest tema, Porté va celebrar que des de l’agost Andorra la Vella autoritza l’aparcament de patinets elèctrics als aparcaments de bicicletes. Actualment les parròquies centrals compten amb una seixantena de zones d’estacionament.

CLAUS

-Desconeixement

La normativa d’estacionament amb relació als vehicles de mobilitat personal genera confusió a molts usuaris, ja que varia a cada parròquia.

-Augment de sancions

Aquesta situació de desconeixement està derivant en un augment de multes per part del comú.

tracking