Andorra la Vella

Comença la Fira de la 'nova normalitat'

Conxita Marsol ha obert aquest matí la mostra suspesa l'any passat per la pandèmia

Inauguració oficial de la Fira aquest matí

Inauguració oficial de la Fira aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha inaugurat aquest matí la Fira que torna després d'un any d'aturada per la pandèmia de la Covid-19. L'acte d'obertura oficial ha comptat amb l'assistència del cap de Govern, Xavier Espot, i els ministres Jordi Gallardo, Trini Marín, Víctor Filloy, Jordi Torres, Ester Vilarrubla i Sílvia Calvó a més de cònsols i representants de diverses institucions.

Xavier Espot s'ha mostrat "molt content" de poder reprendre la celebració d'actes com la Fira que s'hauria de celebrar en el futur en el recinte multifuncional previst per l'executiu. El cap de Govern ha assenyalat que el projecte "avança a bon ritme" però que hi ha "complexitat jurídica" perquè part del terreny l'ha de cedir el comú al Govern i l'altra part prové del lloguer que Andorra la Vella fara amb els propietaris privats. I ha afegit que es treballa alhora en el plec de bases del projecte que serà "claus en mà" i inclourà des del disseny del projecte a la construcció. Espot ha destacat que "és complex, singular i diferent" i no s'ha fet mai algo així al país i per això s'ha de estudiar molt bé perquè després no hi hagi complicacions.

El cap de Govern ha comentat que una vegada s'iniciï el procés del recinte multifuncional estarà enllestit en 2 anys i ha incidit que haurà de servir per acollir esdeveniments esportius, socials i culturals i fires com la d'Andorra per evitar que s'hipotequin espais de pàrquing com succeeix ara "en un moment que estem mancants de places" perquè s'estan construint diferents edificis en zones que abans eren d'aparcament.

150 expositors

La Fira d’Andorra la Vella va ser l’any passat un dels esdeveniments víctimes de la pandèmia. Enguany, amb una situació epidemiològica molt diferent, la mostra de la capital torna a obrir portes avui marcada per les normes Covid de la nova normalitat: hi haurà control d’aforament, serà necessari dur la mascareta, els expositors estaran més distanciats i el públic circularà en una sola direcció. L’objectiu, però, es recuperar-lo com a esdeveniment “més visitat”, tal com va afirmar al cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la presentació.

El pol d’atracció són els 150 expositors instal·lats a la carpa del Parc Central i a l’exterior, i totes les activats paral·leles al voltant. Com sempre, l’espai acollirà estands d’institucions, d’empreses, d’entitats, mercat artesanal i un bon nombre de metres dedicats a l’exposició de vehicles, un dels grans hams de la mostra. Un altre, el dels forfets d’esquí, amb vista a una temporada que vol recuperar els números prepandèmia. Els amfitrions, la capital, tindran un espai d’exposició de 300 metres quadrats que estarà dedicat a la bicicleta i al projecte d’espai museogràfic que obrirà l’any que ve a l’edifici comunal de la plaça Lídia Armengol. A l’espai també hi haurà els clubs de ciclisme del país i comerciants dedicats a la venda d’articles d’aquest esport.

L'interior de la carpa de la Fira, ahir a la tarda.

tracking