x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

El balcó, ple de brossa

Veïns del Cedre demanen que la recollida de deixalles porta a porta impulsada pel comú sigui més freqüent per evitar que s’acumulin a casa
Veïns recollint les bosses en què s'han de llençar les escombraries.

Veïns recollint les bosses en què s'han de llençar les escombraries.

Veïns recollint les bosses en què s'han de llençar les escombraries.

COMÚ D'ANDORRA LA VELLA
Actualitzada 21/10/2021 a les 12:54
Des que, el 27 de setembre passat, va començar la prova pilot per recollir les escombraries porta a porta a la zona del Cedre, a la Lourdes Grau se li acumula la brossa al balcó de casa. “Som quatre, a casa. Com que el comú només recull un tipus de deixalla cada dia, no podem llençar-la quan volem i l’hem de tenir al balcó uns dies. Si no tens espai és un problema. Hi ha famílies del barri que les han de deixar a la cuina”, explica. Malgrat tot, no es mostra contrària al nou model de recollida que proposa el comú, ja que pot animar els veïns a reciclar més. “Si es recollissin algunes escombraries més sovint funcionaria millor”, afirma.

L’Àngela Anglada, també veïna de la zona del Cedre, afirma amb contundència que la prova funciona “molt malament”. Anglada lamenta que el servei d’higiene del comú no passi a recollir amb més freqüència les deixalles que se solen generar en majors quantitats en una casa, com ara els envasos i els residus sòlids urbans. “No tenim un espai prou gran per guardar-hi les escombraries. La majoria de pisos del barri són petits. No pot ser que haguem de tenir tantes deixalles acumulades a casa”, assegura.

Els veïns són conscients que cada dia fora de l’horari assignat i el dissabte les escombraries també es poden dipositar a la minideixalleria que el comú ha habilitat a l’aparcament del Cedre. Tot i això, alerten que aquesta opció pot ser un problema per als que viuen lluny de l’equipament i tenen dificultats per desplaçar-se, com ara la gent gran.

Maria Dolores Monteagudo qualifica de “bona” la iniciativa del comú i afirma que si tothom separés i recicles bé les deixalles com preveu la prova pilot la higiene dels carrers del barri faria un salt qualitatiu. És per aquesta mateixa raó que demana al comú que instal·li un punt de recollida com els que hi ha als aparcaments del Parc Central, del Valira i Meritxell per a la mena de residus que s’han de portar al Centre de Tractament de Residus de la Comella.
Etiquetes
  • #1 Carme
    (21/10/21 18:52)

    Què ho expliquin a qui no té balcó marxa a les 8 del matí i no torna fins les 11 de la nit, en cadira de rodes.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts