x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ordino

El quart planteja ara la concessió del Casamanya per la dificultat de la venda

La institució cerca alternatives que puguin ser més ràpides que la transacció
L'interior de l'hotel Casamanya.

L'interior de l'hotel Casamanya.

L'interior de l'hotel Casamanya.

Fernando Galindo
Actualitzada 14/10/2021 a les 12:15
Tot i el convenciment de la majoria del quart de vendre l’hotel Casamanya, les dificultats que comporta l’operació han provocat que ara es plantegin alternatives que puguin ser més ràpides com, per exemple, cedir l’edifici en concessió als interessats a donar-li una nova funcionalitat. Una fórmula que ja s’havia plantejat en el passat.

La venda de l’edifici té l’obstacle que el Casamanya és un bé inventariat, una catalogació que impedeix aquesta transacció si no és que es fa un canvi legal que hauria de validar el Consell General. A més, en ser un bé públic l’operació s’hauria de fer a través d’una subhasta i aquí el temor també és que l’edifici no acabi tenint un ús social o cultural, que és el que voldria el quart i també el sentiment majoritari a la parròquia. Mònica Coste, primera llevadora del quart, van admetre que ciutadans ordinencs hi havien contactat per mostrar el desacord amb la venda de patrimoni públic sense assegurar que després pogués ser un actiu per a la parròquia.

En qualsevol cas, sobre el futur de l’edifici “no hi ha res concretat”, va asseverar. El Casamanya ha suscitat interès per exemple de promotors que cerquen instal·lar una escola del mètode Montessori al país. Però la indefinició sobre l’edifici ha provocat que es busquin alternatives d’ubicació. Un centre educatiu seria una de les opcions que satisfaria la parròquia.

LA CONCESSIÓ
La concessió de l’edifici per a l’explotació d’un tercer ja s’havia plantejat en el passat. De fet, des del 2003 s’han plantejat un grapat de propostes sense que cap hagi acabat avançant. Ubicar-hi una residència per a la gent gran és una altra de les alternatives plantejades, i també ubicar-hi serveis comunals. El problema afegit és que des que a final del 2003 la institució del quart va recuperar l’immoble, en acabar el contracte de lloguer amb els gestors de l’establiment hoteler, no ha tingut cap altre ús, amb la qual cosa s’acumula un deteriorament que segueix empitjorant amb el pas del temps.


SITUACIÓ DE L'EDIFICI


-La venda, difícil

En ser un bé inventariat la venda a un privat no és factible si no és amb un canvi legislatiu.

-La subhasta, un risc
A més, l’operació s’hauria de fer a través d’una subhasta i el temor és que l’edifici no tingui l’ús social o cultural volgut.


-Alternatives
No hi ha res definitiu, apunten des del quart, però una opció és que la sortida sigui a través d’una concessió a l’interessat a explotar-lo.
Etiquetes
  • #1 A terra
    (14/10/21 12:38)

    Aquest edifici és molt lleig, sembla mentida que estigui inventariat, valdria més que es tirés a terra.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts