Equipaments

Encamp preveu obrir el nou parc de l'Ossa el 2023

El comú ha presentat aquest matí el projecte que té un cost estimat de 6 milions

Presentació del parc aquest matíXavi Prats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major i el cònsol menor d’Encamp, Laura Mas i Jean Michel Rascagneres, han presentat aquest matí el projecte del nou parc, que hauria d’estar en servei a finals de 2023, tot i que algunes parts es podrien obrir al primer semestre d’aquest any.Així ho ha apuntat el cònsol menor, qui ha volgut detallar que el pressupost de 6 milions d’euros amb què està tasat el projecte pot sofrir modificacions a l’alça a causa de l’increment al mercat global dels costos dels materials de construcció.

El disseny del parc es va definir en un concurs d’idees i comptarà amb diverses zones de jocs adaptats a diverses edats, un aparcament soterrat de 80 places, un mirador cap al riu Valira i una llacuna. De fet, Gerard Veciana, un dels arquitectes que ha dissenyat el nou parc ha afirmat en la presentació que una de les voluntats del seu equip era apropar el riu a la ciutadania.

El nou parc comptarà amb diverses edificacions fetes amb fusta, les quals tindran cobertes vegetals. La funció d’aquestes cobertes serà combatre les illes de calor urbanes generades per materials com l'asfalt, alhora que servirar per matisar les aportacions de l'aigua de pluja. Així mateix, els arquitectes del projecte han explicat que s'han aprofitat alguns jocs de l'antic parc gran i que l’elecció de la fusta com a material de construcció està relacionada amb l'objectiu de mitigació de les emissions de CO2 associades a d’altres materials.

Envers el vial que travessa el parc, la projecció és soterrar parcialment el mateix per a que el pas dels vehicles no trenqui la unitat que els dissenyadors han volgut incorporar al nou espai verd.

Pel que fa a l’adjudicació del projecte, demà dimecres es publicarà al BOPA el plec de condicions, que estarà regit per un concurs nacional. Les empreses podran presentar pliques fins al 29 de novembre i es preveu l’adjudicació al desembre i l’inici de les obres al gener de 2022.

Imatge del parc projectat pel comú a Encamp

tracking