Reportatge

Un petit format d'èxit

El festival de dansa i cultura tradicional d’Ordino que va néixer del pressupost participatiu es clou amb un balanç positiu després de tres dies d’espectacles.

L'espectacle de Kukai Dantza.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mirades es concentraven al centre de la Plaça Major. Enmig de la gentada, un espai buit deixava pas als cinc ballarins; quatre homes i una dona vestits de negre i vermell. Els cinc membres de la companyia basca Kukai Dantza hipnotitzaven amb els seus moviments els curiosos que s’havien reunit al centre de la vila. Alguns paraven atenció i d’altres preferien gravar l’espectacle amb el mòbil. Ahir l’actuació del grup encapçalat pel coreògraf Jon Maya Seina, especialitzat en creació contemporània, va cloure el festival Contradans després de tres dies replets d’actes.

El comú d'Ordino va fer ahir un balanç molt positiu d’aquest festival, que s'ha celebrat per primera vegada aquest cap de setmana i que va néixer a partir del pressupost participatiu engegat per la corporació el desembre passat. La cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, indicava que al llarg del cap de setmana hi ha hagut molta afluència de visitants. “La gran majoria dels tallers han estat molt plens i alguns han tingut fins i tot una llista d'espera”, va manifestar Choy, assegurant que els espectacles que s'han celebrat al carrer superaven la centena d'espectadors en cada un. Pel que fa als dos espectacles que van tenir lloc a l'Auditori Nacional –l’espectacle de Dansa del Canigó de l’Esbart Rubí i la primera audició de Kukai Dantza–, en els quals l'aforament tornava a ser del 100%, la cònsol va destacar que no es va produir cap incidència. De fet, l'espectacle de divendres al vespre va tenir una afluència d'aproximadament 250 persones i el de dissabte al voltant de les 300. En aquest sentit, Choy va manifestar que tant l'Esbart de Rubí com la Factoria Mascaró van oferir espectacles “de molta qualitat”.

El festival, doncs, es va tancar ahir a les 17 hores, tot i que el darrer espectacle va ser al migdia. Quant al mercat, Choy va indicar que els paradistes es van mostrar satisfets pel gran moviment de turistes que hi va haver al centre del poble. “S'ha vist molta gent als restaurants amb les terrasses plenes i els hotels de la parròquia han tingut un gran cap de setmana”, va expressar la cònsol menor mentre afegia que, a banda dels dansaires de fora i el públic nacional, també havia vingut molt turista gràcies als quatre dies del Pont del Pilar.

tracking