Més superfície edificable sense tocar els principis del POUP

El comú redueix la cessió obligatòria del 10% al 5% a les zones de màxima protecció després d’estudiar les al·legacions

El Forn, una de les zones amb més territori disponible per urbanitzar.COMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú ha introduït diverses millores al POUP amb relació a la superfície edificable després d’estudiar les 195 al·legacions que ha rebut durant el període d’exposició pública del pla, que va obrir-se al començament de juny i va acabar la primera setmana de setembre. Tot i aquestes modificacions, el cònsol major, Francesc Camp, va remarcar ahir que totes les al·legacions que qüestionaven “els principis” del pla s’han desestimat.

El màxim responsable de la corporació va assenyalar que l’eix principal del POUP es manté. És a dir, que les zones de més edificabilitat siguin les que es troben a tocar dels nuclis de població i que la construcció es restringeixi a les zones allunyades dels pobles i més properes als paratges naturals de la parròquia. “Amb aquest POUP volem garantir un creixement urbanístic ordenat i de qualitat, preservar el patrimoni natural i cultural, i facilitar el desenvolupament dels nuclis urbans existents”, va afirmar Camp. La revisió va aprovar-se ahir a la tarda, de manera provisional, amb els vots a favor de la majoria i en contra de la minoria.

Les millores més destacables que s’han portat a terme a conseqüència de les demandes fetes en les al·legacions són la reducció de la cessió obligatòria al comú del 10% al 5% a les zones de màxima protecció, que es concentren a les valls de Mereig, Montaup, del Riu i l’Armiana, de la Coma i Entor, i d’Incles. A més, en alguns punts d’aquests espais –tècnicament, els designats amb la clau 7.1– es permet que les edificacions puguin circumscriure’s en una superfície circular de 30 metres de diàmetre, mentre que abans s’exigia un cercle mínim de 40 metres. El document aprovat ahir també preveu que les edificacions existents en sòl urbanitzable puguin ampliar fins al 20% la superfície construïda, sempre que es respecti la normativa corresponent a la clau urbanística de la zona.

Un altre dels canvis respecte del POUP que va sotmetre’s a exposició és que el comú ha desestimat fer el nou vial al nucli urbà de Canillo que havia de connectar la part alta amb la carretera CG-2. Un cop valorats els arguments dels propietaris de la zona, s’ha optat per la solució d’incrementar l’amplada d’altres carrers ja existents que connecten amb la part alta del nucli antic del poble.

Pel que fa a les al·legacions, el 27% s’han resolt favorablement en la seva totalitat, i el 23% de forma parcial. El 32% han estat desestimades. La resta, o bé han estat objecte d’aclariments (14%) o bé feien referència a aspectes que no entraven dins el marc de la revisió del POUP. Les demandes més habituals han estat un canvi de classificació cap a més edificació (46%), un canvi de delimitació de la unitat d’actuació en què se situen les parcel·les (32%) o millores en la vialitat de la parròquia (19%).

Més que entrar en el fons del POUP, el conseller de la minoria Albert Torres va retreure a l’equip de govern “les formes” del procés de revisió del pla. “Va començar malament. Vam demanar de participar-hi i vam rebre la mateixa resposta de sempre. Si haguéssim pogut seure a la mateixa taula hauríem pogut fer més propostes. Hauria pogut ser el POUP de Canillo i és el pla de la majoria”, va sentenciar.

tracking