Patinets en un aparcament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les novetats del nou Codi de Circulació és la regulació que ordena el trànsit dels vehicles de mobilitat personal. Concretament, l’article 47 del Codi estableix que els conductors d’aquests vehicles tenen l’obligació de respectar les normes de circulació, senyalització i seguretat. En termes pràctics, això vol dir, entre altres coses, que estan sotmesos a la mateixa legislació que prohibeix conduir sota els efectes de substàncies estupefaents i que, per tant, els agents de policia podran sotmetre’ls a proves d’alcoholèmia i drogues.

La llei també prohibeix en general conduir aquests vehicles als menors de 16 anys, tot i que als que tenen entre 14 i 16 anys els permetrà portar-los per vies urbanes. Els joves d’aquest grup d’edat que disposin de permís de ciclomotors de fins a 49 centímetres cúbics també podran circular, equipats amb un casc homologat cordat, pel carril bici de les vies interurbanes.

Potecció dels vianants

La normativa no permet la circulació pels espais reservats per als vianants. És a dir, voreres, places i jardins. Els VMP hauran de transitar, doncs, per vies ciclistes, carrils bici o per la dreta de la calçada.

Finalment, cal remarcar que la llei prohibeix el transport d’una altra persona, arrossegar càrregues o circular amb els auriculars posats o amb un aparell que emeti soroll. L’enllumenat s’haurà d’utilitzar de nit i també en túnels, passos inferiors i trams de via amb el senyal de túnel, si es circula en qualsevol hora del dia.

tracking