PARRÒQUIES

Encamp clou la temporada dels horts socials

La iniciativa ha permès que enguany 43 padrins i padrines hagin tingut una parcel·la

L'acte de cloenda s'ha celebrat aquest matí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encamp ha celebrat aquest matí la cloenda de la temporada dels horts socials per a la gent gran que es fa en col·laboració amb la fundació Julià Reig i quehapermèsque enguany 43 padrins i padrines de la parròquia hagin pogut tenir una parcel·la per cultivar diferents aliments des del mes d'abril fins ara, segons informa el comú en un comunicat. Ara es deixarà tot el mes en curs i el novembre perquè els hortolans puguin plegar les collites que encara tinguin plantades.

La cònsol major del comú d'Encamp, Laura Mas, ha destacat durant la cloenda que ja fa una quinzena d'anys que es desenvolupa l'activitat i que actualment "som la parròquia amb més horts destinats a la gent gran" i ha recordat que la setmana passada es van recuperar els dinars alcafèdel poble per a tota la gent gran.

L'ens comunalespecificaque a banda del vessant esportiu i d'interacció social la cònsol també ha destacat que amb aquesta iniciativa es promou l'alimentació saludable. En relació amb el futur dels horts, la cònsol ha matisat que actualment no hi ha possibilitat d'ampliar el nombre de parcel·les a causa de les dimensions de les dues zones on s'ubiquen: 26 horts a la zona 1 i 17 a la zona 2. En tot cas, ha dit que si hi hagués moltes més peticions, es valoraria el fet de trobar altres espais que poguessin acollir més horts. Enguany es van rebre un total de 52 demandes.

tracking