rEPORTATGE

Amor animal

La fira animalista completa una programació diversa enfocada a difrondre la sensibilització vers els animals i centrada enguany en el vessant ètic

Un dels estands de la III Fira Animalista.X.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fotografies, documentals, centres de rescat, santuaris, cures, ensinistrament, múixing, tractament d’estrés i ansietat i exhibicions de les unitats canines de la policia i dels bombers han tingut lloc al llarg d’aquesta setmana a la III Fira Animalista que s’ha celebrat a la Massana. Un programa d’activitats ben diverses per a una fira que té la tinença responsable i l’ètica en el tracte cap als animals com a protagonistes i que ahir va tancar les portes condicionada per la pluja, que va obligar a fer a cobert les ponències, però no deslluïda. Els esdeveniments protagonistes d’ahir van ser sens dubte les exhibicions de les unitats canines en les quals els infants, sobretot, però també els adults, van poder conèixer, admirar i fotografiar la tasca que desenvolupen en la recerca de persones sepultades en allaus o desastres naturals, i d’altres tasques assignades als quissos.

La fira estava organitzada per les associacions Laika i GosSOS. Aquesta última és la primera vegada que participava en l’organització. La seva vicepresidenta, Audrey Montel, “bastant satisfeta en general, donat que l’objectiu era donar-nos a conèixer, que som una associació que té poc més d’un any, i apropar el món animal a les persones”. Montel destaca “la qualitat de les ponències i de les xarrades amb persones que tenen projectes molt interessants tant del país com de fora, com ara la que van fer els del Santuari Gaia”.

L’altra pota de l’organització, l’associació Laika, no obstant, es presentava més pessimista sobre la resposta del públic. “Hem tingut unes exposicions i ponències molt bones i la gent no s’acaba d’interessar”, va apuntar el president de Laika, Josep Mas, que va argumentar que “pot ser ens cal un replantejament per a l’any vinent per despertar la participació i l’interès de la societat”.

Envers el futur, des de GosSOS, entitat que gestiona la gossera d’Andorra, la seva vicepresidenta va apuntar que “n’hem de parlar per fer-ne una quarta, però som una associació molt nova i hem de reunir-nos, fer un balanç i pensar que qualsevol activitat que tingui l’objectiu d’apropar la natura i els animals a les persones està bé”. Per últim, Montel va voler agrair la participació als voluntaris, al comú de la Massana i “a les persones que de forma altruista han participat donant a conèixer la seva professió”.

tracking