x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

Petites joies al casc antic

El mercat de la vall s’ha consolidat a la parròquia com un punt on trobar peces úniques i producte del país. Els paradistes asseguren que s’ha convertit en un espai de referència
Darrer dia del Mercat de la Vall.

Darrer dia del Mercat de la Vall.

Darrer dia del Mercat de la Vall.

E.C
Actualitzada 03/10/2021 a les 11:10
    E.C Andorra la Vella
El petit mar de paradetes que cada primer dissabte de mes, entre el maig i l’octubre, ha vestit el centre històric d’Andorra la Vella guarda autèntics tresors: una joia única feta mà, una làmina personalitzada, cosmètica natural amb plantes d’Andorra, productes agrícoles i artesanals quilòmetre zero, roba de ioga dissenyada i produïda al país, bijuteria de ceràmica, sabons naturals o xocolata en són alguns exemples.

La sisena edició del Mercat de la Vall va donar el tret de sortida el primer dissabte de juny, després d’un any en blanc per la pandèmia, i es va acomiadar ahir amb un matí assolellat i una tarda en què la pluja va quedar només en una amenaça.

Tot i que les sensacions eren diverses entre els paradistes, la majoria va coincidir a celebrar la consolidació del mercat com un espai de referència on comprar productes del país. “Ens hem adonat que la gent s’ha acostumat al Mercat de la Vall i hi ve a comprar. Al principi, era una cosa desconeguda, però ara la gent el té molt present i sap que el pot trobar cada primer dissabte de mes”, apuntava la Gemma Piera, una artesana que treballa la ceràmica i que, a la seva paradeta, ofereix joies fetes a mà amb aquest material.

“El matí ha estat força animat i, pel que he vist, la gent estava contenta”, assegurava. En canvi, altres comerciants lamentaven el poc èxit de la jornada. “Personalment, he venut molt poc”, apuntava una dissenyadora. Amb ella coincidia una altra paradista, que opinava que “la Covid ha marcat un abans i un després. Ara la gent s’estima més fer un cafè, i ja no li importa tant la part material”, tot i que es mostrava agraïda que el comú oferís l’oportunitat de muntar paradetes al mercat. Sobre la temporada, els comerciants celebraven haver pogut participar en la fira aquest any. La Gemma Piera explicava que “hi ha hagut de tot”. En aquest sentit, el mercat no gaudeix d’un públic definit, sinó que la gent encuriosida per l’esdeveniment que ha recorregut l’entramat de carrers del barri antic observant el que els comerciants oferien ha estat molt variat.

En Mathieu Garaud, propietari de la marca de mel d’alta muntanya Autèntic, feia un bon balanç de la temporada. “En el meu cas estic molt content, perquè he pogut donar a conèixer més la meva marca.” Garaud explicava que a l’estiu ha vist, sobretot, molts turistes francesos i espanyols i que, durant la darrera jornada, “hi havia gent d’aquí, de Girona i alguns francesos”. Assegurava, somrient: “Soc feliç d’haver participat en el mercat.”
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts