canvis en el servei

Torna el servei de Bus Nit amb la reobertura de l'oci nocturn

La tornada de l’oci nocturn també implica la del transport de matinada divendres i dissabte

El darrer bus cap el Pas de la Casa sortirà a les 21.30 hores.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de transport públic entre parròquies va incorporar ja el primer canvi la nit passada amb la recuperació del servei de Bus Nit, coincidint amb la reobertura de l’oci nocturn. A partir de dilluns els horaris de quatre línies també incorporen modificacions amb l’objectiu, va destacar el Govern, “de seguir impulsant el servei i fer-lo d’accés universal, després d’haver implementat des del setembre un nou abonament més econòmic”. Des del dia 1 de mes passat es comercialitza un tiquet mensual de 30 euros que implica viatges il·limitats.

El Bus Nit donarà servei fins a les tres de la matinada (hora de tancament dels locals) les nits de divendres a dissabte i de dissabte a diumenge. El Govern va puntualitzar que la línia de Sant Julià de Lòria iniciarà el recorregut a les 23 hores amb una freqüència de pas d’una hora. La que passa per Encamp i té la fi del trajecte a Canillo el primer servei serà a les 22.30 i el pas del bus serà cada hora i mitja. Finalment, la que cobreix l’altra vall amb parades a la Massana i Ordino tindrà el mateix horari que la d’Encamp-Canillo: iniciarà la ruta a les 22.30 hores i la freqüència de pas serà cada hora i mitja.

La resta de canvis s’implementen a partir de dilluns vinent. D’una banda, la L1, que cobreix les parròquies centrals i finalitza a Sant Julià de Lòria, escurçarà la freqüència de pas de trenta a vint minuts per tal de “donar el màxim servei en aquesta línia”. Les altres novetats afecten a la L4, L5 i L6, que uneixen la capital amb el Pas de la Casa, Arinsal i Ordino, respectivament. Totes tres línies incorporen un darrer bus que sortirà a les 21.30 hores des de la capital.

També dilluns comença la comercialització del nou abonament jove, que suposa la reorientació del bus lliure i del qual es podran beneficiar adolescents i joves d’entre 12 i 20 anys. De fet, aquest any encara conviuran les dues fórmules (abonament jove i bus lliure) però a partir del 2022 només quedarà el nou tiquet, que suposa que es podran fer viatges il·limitats per 18 euros al mes, que significa un preu anual de 216 euros. La sol·licitud per obtenir-lo es podrà fer a partir de dilluns a les pàgines web del Govern i se’n podrà beneficiar tot el col·lectiu jove en aquesta franja d’edat, estigui o no escolaritzat. El bus lliure estava limitat al grup d’edat d’entre 12 i 18 anys que cursés estudis obligatoris o postobligatoris. Ara s’ha optat per ampliar els beneficiaris seguint aquest objectiu de fomentar la mobilitat sostenible fent més atractius els preus del transport públic.

tracking