x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Encamp

Concurs d'idees per dinamitzar l'entorn d'Engolasters i les Pardines

Si el projecte es demostra atractiu i viable, el comú no descarta construir el telefèric per unir Encamp amb el llac
Ciclistes al camí de les Pardines.

Ciclistes al camí de les Pardines.

Ciclistes al camí de les Pardines.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/09/2021 a les 11:04
El comú vol transformar l’entorn del llac d’Engolasters i el camí de les Pardines en una de les zones amb més atractiu turístic d’Encamp. Per aconseguir-ho, la corporació encampadana va fer ahir el primer pas: obrir un concurs d’idees. L’objectiu de la convocatòria és que aflori un projecte que repercuteixi en la dinamització econòmica i turística d’aquesta zona i, de retruc, de tota la parròquia.

El cònsol menor, Jean-Michel Rascagneres, va explicar ahir en declaracions al Diari que, sobre la base de la proposta guanyadora del primer concurs, el comú convocarà una segona licitació “per adjudicar la concessió a una empresa perquè desenvolupi la idea”. Si amb el temps el projecte es demostra atractiu per als visitants i econòmicament viable, va apuntar Rascagneres, el comú es plantejarà construir un nou telefèric que uneixi el centre d’Encamp amb el llac d’Engolasters. Pel que fa al calendari per a la posada en marxa del giny, el cònsol va confirmar que “segur” que no es farà durant el present mandat comunal, que acaba el desembre del 2023. “Només construirem el telefèric si hi ha un projecte atractiu i econòmicament sostenible. No comprometrem inversions de milions d’euros si no hi ha un fonament que les sostingui”, va puntualitzar Rascagneres.

PÚBLICS DIVERSOS
Les indicacions del plec de bases del concurs d’idees són molt obertes. Tot i que no va descartar que l’esport hi tingui un paper destacat, Rascagneres va afirmar que el comú ha deixat “molta llibertat” a les empreses amb la voluntat que sorgeixin propostes innovadores. El que sí que té clar el cònsol és que el projecte que es desenvolupi a la zona d’Engolasters haurà d’oferir un programa d’activitats capaç d’atraure “públics diversos”.


El cònsol va afirmar que l’entorn on s’ha proposat de portar a terme el projecte –una superfície d’unes 200 hectàrees que engloba el llac d’Engolasters i el camí de les Pardines i arriba fins als Cortals– “té un potencial” que fins ara no s’ha explotat.


El concurs d'idees és anònim i, per tant, caldrà presentar-lo amb un lema identificatiu abans de les onze del matí del 31 de gener del 2022. Els criteris que es tindran en compte per part del jurat, format per representants polítics de tots els grups comunals i de tècnics relacionats en la matèria, seran la imatge i la innovació de l’espai lúdic i recreatiu, la mobilitat, accessibilitat, funcionalitat i connexió, la sostenibilitat ambiental i ecològica, la integració amb l’entorn i, finalment, la viabilitat del projecte. Els premis del concurs d’idees seran de 12.000 euros per a la proposta guanyadora i de 8.000 i 5.000 euros per a la segona i la tercera.

 
CONCURS PER FER EL MURAL DE L'OFICINA DE TURISME AL PAS
El comú va obrir fa dos mesos un concurs artístic per contractar un artista per a la creació d’un mural a la façana esquerra de l’oficina de turisme del Pas de la Casa. El concurs ha quedat desert i l’ens comunal ha decidit de convocar-ne un de nou de caràcter internacional, segons va fer públic ahir al BOPA.
Les ofertes per participar en el nou concurs es poden presentar fins al 27 d’octubre vinent en un sobre tancat on haurà de figurar de forma clara i evident el títol del concurs i el nom del concursant per seguidament efectuar l’obertura pública dels plecs.
ELS PISOS DE LA SOLANA DEL PAS DE LA CASA TORNARAN A SER PER ALS TEMPORERS
El comú torna a posar enguany a disposició dels treballadors de temporada els pisos situats a la zona de la Solana del Pas de la Casa. La corporació ha convocat un concurs públic nacional per adjudicar la concessió administrativa per a la gestió i explotació d’unitats immobiliàries destinades a habitatges de temporers a la vila encampadana.

Encamp repeteix la iniciativa i busca una empresa que s’encarregui de gestionar el volum de pisos que el comú té en propietat després d’arribar a un acord amb Gevivasa. Així doncs, les companyies andorranes interessades a participar en el concurs poden retirar el plec de bases del servei de Tràmits de la corporació encampadana, previ pagament de 23,60 euros. Les ofertes s’han de presentar en un sobre tancat, en el qual hi ha de figurar de manera clara el títol del concurs i la identificació del concursant, abans de les deu del matí del 27 d’octubre. La corporació informa que seguidament s’efectuarà l’obertura pública dels plecs. Durant l’acte s’hauran de complir les mesures establertes pel ministeri de Salut per prevenir la propagació del coronavirus. Les empreses que vulguin obtenir més informació es poden adreçar a la secretaria general del comú en horari d’atenció al públic.
  • #18 Xavi
    (01/10/21 00:43)

    Amb el que cobren tot l'equip de Govern del Comú i els més de 300 funcionaris encara hem de pagar 25.000€!!! perquè no tenen idees per fer a les Pardines???

    Respondre
  • #17 Seb
    (30/09/21 23:07)

    En serio Encamp té tants diners que no sap com gastar-los?

    Respondre
  • #16 J.
    (30/09/21 14:37)

    Un altre que ha inventat la sopa d'all... ja n'hi havia un fa 30 anys...

    Respondre
  • #15 Gregorio
    (30/09/21 14:33)

    Noia va dir..
    Es note que ets jove, el teleferic ja existía fa molts anys a encamp per pujar allí adalt

    Respondre
  • #14 Cortalet
    (30/09/21 14:16)

    Que originals , quina idea tant trencadora, lo mai sentit a la parroquia, felicitats sou tot uns gurùs de la creativitat

    Respondre
  • #13 ironic
    (30/09/21 13:00)

    Telefèric a cada pic d'Andorra ja! i un bar restaurant a cada pic! i un tobogán fins a San Julià!

    Respondre
  • #12 Km
    (30/09/21 12:24)

    I jo un altre desde el balcó de casa a la feina (1km)

    Respondre
  • #11 cm
    (30/09/21 11:58)

    i jo vull un teleferic d aqui a Salou ...

    Respondre
  • #10 Maria
    (30/09/21 09:34)

    I que us sembla si fomentem el treball per als joves, fins i tot els mes preparats no troben feina

    Respondre
  • #9 Amunt
    (30/09/21 08:53)

    Mal andorrans va dir..
    Podriem fabricar rellotges d'or, o microxips, o perfums, o joies…. Hi ha moltes coses que es poden fer que no es basen en el turisme i comerç “tax-free”. Cal iniciativa, ganes, compromis, esforç,  i cal superar la por i la reticencia al canvi i prendre riscos. De moment, tenim un pilar amb el turisme que ens hauria de permetre obrir noves vies de negoci mentre anem tirant, pero seguir apostant per una sola via mes d'hora que tard ens perjudicara.

    Respondre
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts