x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sant Julià

El 42% dels padrins lauredians presenten risc de patir depressió

L’estudi del SAAS indica que el 12% de la gent gran és fràgil en l’àmbit funcional
Presentació dels resultats del projecte Aptitude.

Presentació dels resultats del projecte Aptitude.

Presentació dels resultats del projecte Aptitude.

ANA
Actualitzada 29/09/2021 a les 12:05
El 42% dels padrins de Sant Julià de Lòria presenten risc de depressió i el 3% alguna alteració cognitiva clara, mentre que el 20% té el risc de patir un detriment cognitiu. Aquests són els resultats d’una prova pilot del programa Aptitude que va fer aquest estiu el SAAS a la parròquia en el marc de la quarta Setmana de la gent gran i que va presentar ahir al Centre Cultural i de Congressos Eva Heras, cap del servei d’envelliment i salut de la parapública.

Heras també va assenyalar que el 59% de les persones d’edat avançada de la parròquia té problemes relacionats amb l’audició, el 17,5% presenta risc de malnutrició o desnutrició i el 13%, alteració visual no corregida. A més, l’estudi també indica que fins al 12% de les persones mostren símptomes de fragilitat en l’àmbit funcional.

La cap del servei d’envelliment i salut va recordar la importància d’una detecció i rectificació precoç, ja que, per contra, es pot passar “a una situació de dependència” i, en aquest punt, “ja no hi ha marxa enrere”.

L’objectiu del programa Aptitude és identificar les persones fràgils i donar-los eines perquè puguin tornar a un bon estat de salut. “La prova pilot pretén això, amb eines validades científicament, fer una avaluació de la persona en tots els àmbits per poder-la informar i que torni a una situació de robustesa”, va afirmar Heras. A més a més, va remarcar que el que busca el SAAS amb aquest programa és el benestar de les persones per “endarrerir al màxim les situacions de fragilitat i els anys de dependència”, i que “no es tracta de posar anys a la vida sinó vida als anys”.
Etiquetes
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts