Els veïns del Cedre creuen que el porta a porta els beneficiarà

La gent del barri aprova la recollida a domicili perquè fins ara hi havia “pocs” contenidors i les deixalles s’hi amuntegaven

Marsol i Estrella, durant la roda de premsa de presentació de la prova pilot.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns del barri del Cedre de Santa Coloma veuen de bon ull que la recollida d’escombraries es faci a partir d’avui amb el sistema de porta a porta. La majoria considera que la proposta del comú és encertada perquè contribuirà a millorar la separació de la brossa i a reduir de la via pública les males olors i el volum de contenidors. No obstant això, també hi ha veïns que expressen dubtes sobre el projecte. Cal recordar que el canvi de model no és definitiu, ja que el que comença demà és una prova pilot de tres mesos de durada.

Carme Baizán, veïna de la zona, afirma que el projecte és “necessari” perquè fins ara hi havia un problema amb les escombraries al barri. “El servei de neteja feia el que podia, però les deixalles s’acumulaven als contenidors. N’hi havia pocs.”

Matilde Blanes, també veïna del Cedre, celebra que el comú hagi impulsat aquest canvi, però recalca que “s’hauria d’haver fet abans”. Blanes considera que la recollida porta a porta és un bon sistema perquè “t’obliga a separar bé” les deixalles. “Ja era hora. A Tarragona fa deu anys que es fa i funciona molt bé”, assegura.

“FA BRUT”

Tot i que no es mostra contrari al sistema de recollida de les escombraries a domicili, Antoni Molina veu un problema en el model que proposa el comú: que les bosses s’hagin de deixar a l’exterior. “Fa brut que la brossa sigui al carrer, encara que estigui tancada dins d’una bossa i un cubell. Estaran ben protegides dels animals?”, es pregunta. Molina assegura que va proposar al comú que els veïns de l’edifici on viu poguessin dipositar les deixalles en un contenidor tancat a peu de carrer, però la corporació no va acceptar-ho “perquè complicaria la feina als equips de neteja”. Malgrat tot, Molina es mostra favorable al porta a porta. “Fins ara hi havia pocs punts de recollida al barri i alguns veïns havien de caminar un bon tros per llençar la brossa”, va apuntar. Les deixalles només es podran deixar al carrer, ben classificades, entre les 9 i les 12 de la nit. Joana Mata, que es mostra favorable al porta a porta, assegura que els horaris són un problema per a alguns veïns. “Com s’ho faran els treballadors que fan torn de nit per llençar les escombraries?”. Fora d’horari, la brossa no es podrà dipositar al carrer, però sí a la minideixalleria que el comú ha habilitat a l’aparcament del Cedre.

TERRA VELLA I SANTA COLOMA DISPOSARAN DE DOS PUNTS DE RECOLLIDA DE RESIDUS

El comú instal·larà dues minideixalleries, una a Terra Vella i l’altra a Santa Coloma. Actualment la parròquia ja disposa de tres punts de recollida fixos repartits per la ciutat: a l’aparcament del Parc Central, al Meritxell i al del Valira. A més, en té un altre de mòbil. Amb dues noves instal·lacions, el comú vol facilitar el reciclatge als ciutadans i, d’aquesta manera, contribuir a evitar que es llencin andròmines al carrer. Fonts de la corporació van explicar al Diari que la voluntat de l’equip de govern és augmentar progressivament, si cal, els punts de recollida fixos. “Avaluarem si podem cobrir les necessitats amb les cinc minideixalleries i el punt mòbil. Si convé, n’instal·larem més”, van apuntar. Les minideixalleries estan obertes de vuit del matí a vuit del vespre, i s’hi poden dipositar bateries, petits electrodomèstics, tòners, pintures aerosols, olis vegetals, petits mobles, pneumàtics, piles, bombetes i fluorescents, CD i radiografies. El comú recorda que les deixalles voluminoses, com ara llits i sofàs, s’han de portar a la deixalleria comunal. Les empreses interessades a fer el subministrament de les minideixalleries de Terra Vella i Santa Coloma poden presentar les seves oferetes al comú fins al 20 d’octubre.

tracking